Myoun
|
01.08.2014 20:55 -
Nestabilní/plavající zadní náprava / C5 III
|
|

|
Ahojte,
můete mi, prosím, poradit, zda někdo nemáte podobnou zkuenost?
Prosakovala mi PP vzpěra, kterou mi v Citroenu vyměnili a pak u bylo zvedání auta OK. Jene začal jiný problém, ač si sice nejsem úplně jist, zda to nebylo v mení míře ji před tou výměnou vzpěry, ale kadopádně poté se to projevilo markantně, a sice naprostá nestabilita zadní nápravy. Nejznatelnějí to je, kdy vjedu jedním zadním kolem do výmolu (kanálu), kdy auto úplně ustřelí na stranu, a to opravdu hodně. Obecně se dá říct, e je velmi patná boční stabilita při přejezdu nerovností, kdy se zadek "roztančí". Dále také můete mít pocit, kdy zkusíte slalom, e zadní náprava hodně "plave". A asi nejhorí to je při rychlejí jízdě, pokud vjedete do vyjetých kolejí, kdy tohle auto naprosto rozhoupe, resp. rozkolíbe, co u je a nebezpečné.
Také bych to řekl asi tak, e auto se chová obdobně, jako jiné auto s běnými, ale hoooooodně opotřebovanými, zadními tlumiči.
Kdy jsem to v Citroenu řeil, tak prý ve prozkoumali a neshledali problém. Nali akorát opotřebovanějí silentbloky ramen, ale po jejich výměně to dělá to stejné.
Mám najeto 164 tis. skutečných.
Netuíte, zda se dá tlumící schopnost koulí poznat na běném testu tlumičů? Samozřejmě s nastartovaným motorem?
Děkuji moc za postřehy a rady. |
| |
| |