Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Setrvačník
jruze
11.07.2014 21:41 - Re: Setrvačník
U??vate?
Dutch napsal(a):
....tak mám zase dilema.... není to tak dlouho co vyšel ve Světě motorů článek o dvouhmotě...sice se to týkalo Octávky, ale princip je asi stejnej....jasně tam psali, že sice když někdo dal jednohmotu, tak to na první pohled poznat nebylo, ale že se často stávalo, že ten motor pak po cca 20-30.000 km kleknul a přičítali to torzním kmitům, který nedokáže jednohmota tak vytlumit...

Letos jedeme zase na dovču a setrvák mi cvaká při rozjezdu a chcípání ikdyž po jeho výměně mam najeto jen cca 30.000km. Je to defakto už cca 20.000 km stejné, nijak se to dál nezhoršuje.
Tak přemejšlim jestli ho vyměnit, nebo ne a za co. Valeo už ani omylem, takže LUK nebo Sachs. Taky mi přijde, že ta lamela spojky je nejspíš konstrukčně menší než by měla bejt, začne smrdět docela rychle /třeba když přejíždím do garáže takovej soklík a musim pomalu a opatrně, je to ještě do kopce/. Četl jsem ve vláknu, že na 1.6 se dělají větší lamely, tak jestli s emi na to moje RHZ nedělaj náhodou taky - nevím...
Autem toho jinak moc nenajezdim, jen víkendu delší trasy, taky přemejšlím, že ho prodám a koupím nějaké to SUV, aby se člověk nebál i na tu zabahněnou cestu.

Takže co s tím ? Nechat být a si cvrliká nebo měnit ?

Díky Dutch


Na stařičkých mercedesech stačilo dát na naftovej motor řemenici z benzína(byla o 1/2 lehčí) a praskla klikovka. Ty motory jsou vyvážené a pokud se to rozhodí tak se může stát cokoli.(jednohmota(náhrada) bude mít určite jinou váhu než dvouhmota ) a mimoto ta dvouhmota zmenšuje rázy motoru.Co se dělalo na závodních autech - se stáčely(odlehčovaly setrváky,ojnice a jiné blbiny ) no nebyl potřeba komfort a výdrž motoru - kolikrát nevydržel ani sezónu(a i kdyby stejně se a další dělal tak to bylo jedno)

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator