Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Chiptuning
Světlonoš
26.06.2014 14:21 - Re: Chiptuning
Za?iato?n?k
Pokud někdo touží po vyšším výkonu, tak je jednoznačně nejlepší metodou, koupit si silnější auto. A dost možná i nejlevnější metodou. Pokoušet se amatérsky kouzlit s moderními CR diesly je blbina. Tyhle motory jsou docela našponované výkonově, ověšené různými ekofičurami.
Staré koncernové tdi se pokud je mi známo šlechtily např. jinýma vstřikama, jiným turbem atd. Ale na co je mi v běžném provozu auto, které bude mít většinou křivku krouáku ve tvaru pyramidy? Zátah odspoda a mrtvice kousek nahoře? A k tomu kouřová clona? A životnost nejen motoru, ale spojky, převodovky, poloos? Kdo z tunerů dimenzuje brzdy k tomu zvýšenému výkonu?
S dnešní hustotou provozu to je stejně na prd. I tzv. rychlé předjetí je na prd, protože ze předjetým kamionem je jich x dalších a vesnice a dědek co se courá.... Mám vyzkoušeno mnohokrát na trase na chatu, cca 100 km (město + dálnice + silnice I třídy + okresky), že když jedu ostře, tak jsem o 10 minut rychlejší než když jedu na pohodu. Takže teď už jezdím na pohodu.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator