Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: LPG a C5
vlkr
02.05.2014 19:56 - Citroën a provoz na plyn
U??vate?
Dobrý den,

v současné době provozujeme s manželkou 2 Citroëny na plyn. Moja jezdí s C4 na CNG - dovoz z ITA, já s C5 na LPG - dovoz z NL. Nijaké zásadní problémy s provozem u obou vozů nejsou. Servisovat je jezdím z Olomouce do Prostějova. Dle předpisu revize každých 10tkm nebo 1x do roka.
S C4 najeto 55tkm ihned po koupi zazlobily plynové vstřiky - vyměněno v režii autobazaru. Jeli jsme s ním na dovču do ITA, max spokojenost plyn po cestě všude (AT i ITA) v Itálii jsem tankoval levněji než u nás. Platí i v současnosti. Spotřeba necelých 5kg CNG na 100, plus nějaký benzín na rozjezd a v zimě na zahřátí motoru - než se ohřeje motor nemá to zimu moc rádo. Rozdíl proti benzínu poznat jde, začátku jsem si připadal jak přivázaný na gumě. Dneska už jsem si zvykl a už mi to nepřijde. Chce to trochu víc točit.
S C5 zatím najeto necelých 30tkm, provoz prakticky bezproblémový, kontrolka emisí blikla jen 2x a vždy zhasla sama, na diagnostice v obou případech jen hodnota bohatosti směsi. Na rozdíl od CNG jede na LPG okamžitě. Rozdíl proti benzínu je nerozeznatelný, cenově veliký.
V obou případech byl plyn vestavěn už v zemi původu, asi to dělal někdo kdo to umí. Přimazávání ventilů ani v jednom autě není.

Zdraví

vlkr

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator