Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: LPG a C5
vikicv
02.05.2014 13:30 - Re: LPG a C5
99
Rio11 napsal(a):
Nejsem si tak zcela jist tvým názorem. Podle mne napětí na elektrodě svíčky záleží na vzdálenosti na kterou má jiskra přeskočit a nikoli na tom v jaké směsi paliva a vzduchu se nachází.

Nemᚠpravdu. Na obojím. Otevři s i k tomu patřičnou literaturu nebo alespoň google. Jeden z prvních odkazů:
.link.



Rio11 napsal(a):
Tedy vzdálenost elektrod svíčky 0,9 mm je daná a tím pádem i napětí potřebné na přeskok jiskry pro které je cívka konstrukčně navržena, cívka podle mne nezmění svoje napětí, to jenom vzdáleností elektrod se mění síla jiskry .

Nemᚠpravdu. Po rozpojení zkratovacího obvodu vyběhne na cívce i svíčce napětí tak vysoko, dokud nepřeskočí jiskra.... Vyběhne výše, pokud je to směs LPG nebo je delší vzdálenost elektrod


Rio11 napsal(a):
Po snížení vzdálenosti elektrod, na pro LPG doporučených 0,7 mm se změní síla jiskry při zachovaném konstantním napětí cívky.

Nemᚠpravdu. Sníží se napětí na cívkách i svíčkách.



Rio11 napsal(a):
Cívka je elektrický obvod který mění své parametry jen změnou napětí a proudu který jím protéká, v závislosti na odporu cívky, který je neměnný. Vezmeme li v úvahu napájecí napětí 14,5 V, které je neměnné, nemůžeme z cívky nikdy dostat větší přeskokové napětí než na které je vyrobena.

Nemᚠpravdu. Cívka je indukčnost a jako obvod se hlavně chová tak, že brání změně proudu. Její odpor je dodatečný nechtěný parametr, protože žádná cívka není ideální indukčnost... pokud rozpojíš proudový obvod s cívkou, cívka se snaží zachovat směr i velikost proudu což vede k napěovému impulsu.... pokud by to byla ideální indukčnost, byl by "nekonečně vysoký" - toto napětí se využívá na zapálení jiskry na svíčce.

Zkus místo svíčky použít nějaké drátky a vzdalovat je od sebe.... zkus přitom naměřit kolik až kV je schopna cívka dát, když není limitována vzdáleností 1mm přeskoku na svíčce


Rio11 napsal(a):
nevím o tom že by řídící jednotka motoru toto napětí mohla sama navýšit. tím pádem si myslím že směs vzduchu s LPG nemůže ovlivnit napětí na cívce, a tím pádem ji nemůže ani omezit na životnosti.

Jednotka asi nemůže napětí zvýšit.... to je pravda ... Ale zápalná směs ovlivňuje napětí na cívce viz. první odkaz

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator