Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Nefunkční klimatizace / C5 I
kamar
31.03.2014 09:02 - Nefunkční klimatizace / C5 I
99
Zdravím Vás všechny. Záměrně zakládám nové vlákno, protože něco takového se tady ještě neřešilo, alespoň já jsem nic podobného nenašel. Pročetl jsem kde co na tomto fóru i na citroeny.cz, ale nikdo nic podobného neřešil. Problémy se většinou týkají jen ventilátoru topení, klapek a vydřených hřídelí jejich servomotorků.
Problémy na mé C5 I 2,2Hdi nastaly během zimní odstávky, kdy auto stálo na zahradě. Nejprve klekla baterie, takže auto bylo cca. 14 dní bez ní. Namontoval jsem novou baterku a auto jsem nadále nepoužíval. S příchodem teplých dní jsem auto ,,oživil“ a objevil se zajímavý problém. Mám automatickou klimu, která začala dělat ,,psí kusy“:
- při ranních teplotách kolem 0°C a mínusových, panel ovládání klimy svítí, vše funguje jak má (klapky, ventilátor, AUTO klima, vnitřní cirkulace atd.), jen na displeji klimy se zobrazuje teplota , která se dá regulovat v rozmezí 60 až 84°C !!! (toto rozmezí v podstatě přesně odpovídá °Fahrenheit !, je to náhoda?), a lze regulovat teplejší-studenější. Nastavení zůstává zachováno i po vypnutí motoru, vyjmutí klíče a poté i po novém startu. V průběhu dne, kdy se oteplí nastane viz dále.
- při ranních a denních teplotách kolem +10°C, panel ovládání klimy nesvítí, svítí pouze LED u tlačítek. Ventilátor je na nule, ale jede ( lze přidat nebo ubrat), při stisknutí jakéhokoliv tlačítka se neustále zapíná vnitřní cirkulace vzduchu, velni chaoticky fungují výdechy vzduchu (motorky i klapky jsou v pořádku). Na displeji klimy se správně zobrazuje teplota v rozmezí 16 až 28°C, ale nefunguje správně ani AUTOklima ani nastavení topení. Po vypnutí motoru, vyjmutí klíče a po novém startu se neuchová předchozí nastavení .
- napadlo mě, zda nedošlo k poškození kabeláže kunou, provedl jsem pohledovou kontrolu kabelových svazků kde se dalo, zkontroloval jsem všechny konektory a piny v pojistkové skříňce v motorovém prostoru, pojistky, rozebral jsem celý středový panel, rozebral jsem a vyčistil ovládací panel klimy, vytáhl jsem řídící jednotku klimy a ventilátoru, zaměnil s jinou na vrakovišti, ale ta nefungovala vůbec. Čidlo venkovní teploty je taktéž v pořádku, teploměr ukazuje správně. Prostříkal jsem všechny kontakty a svorkovnice a nic. Bez výsledku. Napadlo mě i to, zda k poruše nedošlo tím, že auto bylo delší dobu bez baterie.
- provedena obyčejná diagnostika z notebooku (ne LEXIA ani PROXIA) nezávisle u dvou mechaniků, nalezena chybová hláška Trvalá porucha ventilátoru, nebo ovládání ventilátoru.. Přitom ventilátor jede úplně normálně ve všech režimech.
- objednal jsem tedy novou řídící jednotku a porucha přetrvává.
Co dělat dále? Asi originál diagnostika.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator