najk
|
18.03.2014 20:25 -
Re: Zimní pneumatiky - netechnické povídání a zkuenosti
|
|

|
Report k Vraníkům: Tak na sněhu byly pouze jednou , ale to teda nemělo chybu, letos jsem řetězy nepouil. Jinak vlastně celou zimu jezdily na suchém asfaltu, co se týče jízdních vlastnosti - bez problémů. Hučí samozřejmě více ne letňáky a to díky opravdu hrubému vzorku (jinak jemných lamel je tam více ne by se zdálo na první pohled). Nejvíce a docela příjemně mně překvapil poměrně malý úbytek: najeto 3700 km a úbytek na přední nápravě 1 mm, take kleslo z 9 mm na 8 mm. Na zadní nápravě neměřitelný úbytek. Přítí zimu to nechám taky tak přední i zadní a třetí zimu výměna zadek na předek, ji ted vím, e 3 zimy s max. vzorkem. a 4. zima bude taky v poho. Jinak jsem zkouel rychlý rozjezd na mokrém asfaltu - cvrlikání ESP, zkouel jsem i prudké zabrdění na ABS s výstrahou blinkrů a bez problémů. Tím mohu s čistým svědomím tyto gumy doporučit - teda určitě těm, kteří jezdí kolem komína - krátké tratě a potřebují opravdový vzorek do sněhu. Na dálnici tyto gumy nebyly, ale 140 km/hod zaily chvilku. Cena v tomto případě neznamená horí kvalita...... A vy hnusní rypáci si to přeberte jak chcete, nikdo vám názor nevnucuje, pouze sem píu na základě poptávky po zimě - zkuenosti........ A a doba nazraje koupím je bez obav opět... |
| |
| |