Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: C3 peripetie
Dutch
14.03.2014 13:39 - C3 peripetie
99
Ahoj, prosím o vᚠnázor :

Před rokem jsem manželce vybral s místním mechanikem v jednom bazaru C3ku. Po příjezdu na bazar ji mechanik napíchnul na diagnostiku /nějakej univerzál/, chyby žádné - smazané. Testovací jízda byla O.K., auto jsme koupili. Po příjezdu domu jsme zjistili, že nefunguje sahara, ani když se zapne klima - mechanik tvrdil, že budou vypálený obvody na BSI - protože samotná sahara po napojení na baterku točí/. Auto jsem tedy zase odvezl do bazaru, kde mi ho po 2 dnech vrátili a sahara i klima fungovali dobře. Po asi 200ujetých km se ale objevila závada na katu /nízká účinnost katalizátoru/, to už se ale mechanik s jeho diag nedokázal na C3 napíchnout /musel jsem si koupit svojí čítačku ELM/. Chyba se po cca 150-300km po vymazání opakovala.

Pak následovala výměna katu a byl asi na 1500km klid. Jenže ouha, chyba se opět objevila a zase se to zkrátilo na 150-300km.

Minulý pátek jsem našel volej ve vodě, takže následovala výměna těsnění hlavy a zbroušení. Když to mechanik sundal, tak říkal, že je to docela dost zakarbonovaný a začal rozvíjet teorie :

TEORIE PRVNÍ : když opravovali tu nefunkční saharu, tak tam nahráli starou verzi programu /prý tam jde ze ZX/, kde nebylo řízení klimy a tak to obešli

TEORIE DRUHÁ : Když opravovali tu nefunkční saharu, tak vyměnili BSI za jinou - možná starší a blbě kompativilní.

- každopádně prý následkem jedné z teroií je to, že to blbě vyhodnocuje kat a blbě spaluje....

Dnes jsem volal tomu prodejci, kterej si to už moc nepamatoval, ale to že by nějak měnili nebo přehrávali BSI vylučoval, že tohle nedělaj - neznaj.

Já teď stojim před rozhodnutí co s tim....jestli má smysl shánět jinou BSI a nechávat ji spárovat s autem nebo závada všeho bude někde jinde.

Pokud vás cokoliv napadne, napište, prosím, budu rád.


Děkuji Dutch

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator