Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Ovládání (funkce) klimatizace/topeni
Mikra
02.02.2014 11:30 - Re: Ovládání (funkce) klimatizace/topeni
99
63zdenda napsal(a):
Odzkoušeno,po nastartování ručně zapnuto do všech směrů,po chvilce přepnuto na AUTO,ofuk šel pouze čelní sklo a do stran na skla dveří,po ujetí 2km začlo foukat i ze středních průduchů,po dosažení nastavené teploty 25 stupňů ve vnitř auta už šel ofuk pouze čelní sklo a do stran na okna dveří,ze středových průduchů nic,ten automat si klapky pravděpodobně seřizuje dle potřeby a teploty,kterou si nastavim,po dosažení uzavře středové úplně ...

Chodí mi to taky tak a myslím si, že je to správně. Pokud má při AUTO režimu počítač za úkol dosáhnout požadovaného pocitu tepla nebo chladu, tak by měly být funkční všechny výdechy vzduchu. Nevidím důvod, aby se prostřední výdechy při AUTO režimu bezpodmínečně zavíraly.
A dokonce si troufnu tvrdit, že ani není podmínka mít sepnutý komresor, aby fungoval režim AUTO. Stačí nastavit klapky do režimu AUTO a požadovanou teplotu a počítač si všechno řídí sám, jen bez zapnutýho kompresoru neumí docílit nižší teplotu, než je venku. V horku to prostě nebude chladit tak moc, ale určitě mi to pustí nějaký vítr i do obličeje. A to tak silný, jak moc nastavím výkon ventilátoru. Nejedná se sice o plnohodnotný režim AUTO, ale o AUTOmatický ovládání proudění vzduchu klapkama.
Jezdím často s vypnutým kompresorem a tohle mám vyzkoušený.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator