womo
|
29.01.2014 09:23 -
Re: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
|
|

|
Ahoj, vlastním kombinaci na kterou ses ptal, tedy 2.0i s automatem AL4. Jezdím hlavně město a krátké trasy a párkrát do roka vyrazím na delí tůru, zhruba 400 a 500 km. Vdy je to v 5ti lidech a kufr naloený tak, e se skoro nedá zavřít, take asi budeme mít podobný nájezd. Auto mám necelé dva roky a před ním jsem měl C5 1.6 HDi. Nebylo patné, ale právě kvůli těm krátkým trasám jsem od nafty utekl. Předminulou zimu při těch silných mrazech se mi spotřeba vyplhala a na 8l nafty a to nemluvím o častých studených startech, take pro mne je benzín jasná volba. Výkonově je auto dostačující (alespoň pro mně) a v porovnání s 1.6kou jede lépe, hlavně při plném obsazení a kopcích, kdy bylo 1.6ku potřeba dost točit. Automat zatím lape docela dobře, ale je fakt, e olej nechávám měnit častěji. Ve městě si vystačím se 3mi stupni a 4ku si řadím na delích rovinkách. Při citlivém plynu si ji to zařadí okolo 60ky. Srovnávat mám co, jezdil jsem 1.6 HDI, 2.0 HDI obě manuál a zkuenosti mám i s 3.0i 6st. automat. To je parádní svezení, ale pro mé potřeby zbytečné. To je zatím v kostce ve. Případné dalí dotazy rád zodpovím a pokud mi přes SZ pole mail, polu ti tabulku s přehledem spotřeby za 7 měsíců ne jsem auto nechal předělat na LPG. |
| |
| |