Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
womo
29.01.2014 09:23 - Re: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
99
Ahoj, vlastním kombinaci na kterou ses ptal, tedy 2.0i s automatem AL4. Jezdím hlavně město a krátké trasy a párkrát do roka vyrazím na delší tůru, zhruba 400 až 500 km. Vždy je to v 5ti lidech a kufr naložený tak, že se skoro nedá zavřít, takže asi budeme mít podobný nájezd. Auto mám necelé dva roky a před ním jsem měl C5 1.6 HDi. Nebylo špatné, ale právě kvůli těm krátkým trasám jsem od nafty utekl. Předminulou zimu při těch silných mrazech se mi spotřeba vyšplhala až na 8l nafty a to nemluvím o častých studených startech, takže pro mne je benzín jasná volba. Výkonově je auto dostačující (alespoň pro mně) a v porovnání s 1.6kou jede lépe, hlavně při plném obsazení a kopcích, kdy bylo 1.6ku potřeba dost točit. Automat zatím šlape docela dobře, ale je fakt, že olej nechávám měnit častěji. Ve městě si vystačím se 3mi stupni a 4ku si řadím na delších rovinkách. Při citlivém plynu si ji to zařadí okolo 60ky. Srovnávat mám co, jezdil jsem 1.6 HDI, 2.0 HDI obě manuál a zkušenosti mám i s 3.0i 6st. automat. To je parádní svezení, ale pro mé potřeby zbytečné. To je zatím v kostce vše. Případné další dotazy rád zodpovím a pokud mi přes SZ pošleš mail, pošlu ti tabulku s přehledem spotřeby za 7 měsíců než jsem auto nechal předělat na LPG.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator