Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Ztráta výkonu / C5 III 2.0 HDi 102kW
Roozena
14.01.2014 08:08 - Re: Ztráta výkonu / C5 III 2.0 HDi 102kW
99
Děkuji všem za postřehy. Jednak mám důvod se naučit s Lexií logovat (což doufám jde) - počítám, že pralelní záznam hodnot pozice plynového pedálu, tlaku paliva na rampě a plnícího tlaku turba jistě napoví, ale osobně sázím na regulátor. Jinak - ano - auto má Fap off, ale to od samého začátku, což jsou lehce přez dva roky tomu nazpět a pokud by to mělo mít souvislost, tak by se projevila nejspíš dříve. Jak tu popisuje Mikra - konsekvence jednotlivých dějů při požadavku na akceleraci samozřejmě má jisté regulační zpoždění, ale zase - mám v paměti stav, který předcházel aktuálnímu a rozhodně pozoruji zhoršení. Tady nejde o jen o opožděnou reakci (tu bych si ještě jakž takž byl schopen vysvětlit nějakým záměrným pokusem inženýrů o Eco Green todleto) ale o citelný propad výkonu, kdy skutečně při nejvýraznějším projevu je patrné, jak jde čumák auta poněkud k zem, což naznačuje jakoby brždění motorem. Opakuju - k tomuhle dochází jen tehdy, když je motor minimálně zatížen po dobu delší, než cca 3 5 sec, otáčky jsou lekce pod 2k a razantně hamtnu na plyn. V podmínkách standartně zatíženého motoru, nebo lehkého přidávání plynu k ničemu podobnému nedojde, nebo jen ve velmi redukované míře.
A - což jsem včera neuvedl a to bych se měl tloct do palice, páč je to asi zásadní informace - Jednou mi vyskočila chyba P1166, což dle dostupných informací souvisí s tlakem v palivovém okruhu. Nepodařilo se mi vypátrat nějaké konkrétnější info o dané chybě, nicméně celkem detailní rozpis je například zde: .link.
- nicméně tento konkrétní code tam zrovinka chybí - nicméně - dává to alespoň tušit směr. Pro ty, které zajímá, kterak jsem na tuto definici chyby přišel - mám v autě navigaci Garmin vyšší řady s implementovanou funkcí auto computeru (používá se origo Garmin OBDII / BT transmiter) a navigace mj umí i základní identifikaci chyb motoru a jejich mazání (pokud to jde)

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator