Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Nabídky autobazarů v ČR/SR
Mikra
18.12.2013 13:14 - Re: Nabídky autobazarů v ČR/SR
99
A já si myslím, že je to normální, že za prodanou věc odpovídá prodávající. Přece není problém, aby např. když kupující odhalí, že byl tacho stočený, tak mu poskytnout slevu a nebo vrátit peníze a vzít auto z5. Prostě se na něčem dohodnout a ne že mu řeknou, aby se domluvil s původním majitelem, že to není jejich problém. Když zaplatím padělanou bankovkou, taky mi ji seberou bez náhrady. I když jsem ji nevyrobil a ani jsem nepoznal, že je padělaná. Odpovídám za ni já. A to i v případě, že ji odnesu s podezřením do banky. Nedostanu nic na z5. Jsem odpovědný za zboží (bankovku), kterou nabízím.
Pokud bazar nabízí auto řekněme za 200.000,- , tak by mělo těm penězům odpovídat. Nestačí do smlouvy napsat, že neručím za stav tacho. To pak dopadne tak, že kupující má doma vrak v hodnotě 50.000,- a minulý majitel je nedohledatelný. Bazar se normálně obohatil o 150.000,-. Bazar ví, kde nakoupil a bazar by si měl už při nákupu auta ošetřit smlouvu s prodávajícím. Aby v případě podvodu mohl od prodávajícího vymáhat rozdíl v ceně a to potom nabídnout dalšímu zájemci. Vyčůranost bazaru je drzá a odporná, když spoléhá na to, že nový kupující nic neodhalí a bazar tak získá něco, na co nemá nárok.
Prostě každý prodávající je zodpovědný za zboží, který prodává. A už ho sám vyrobil, nebo jen prodává co jinde nakoupil. Zlatník koupí kočičí zlato v Turecku a vyrobí z něj šperk. Dá mu cedulku o nějaký kvalitě a nemůže se ohánět tím, že myslel, nebo že nevěděl... Zákazník bude chtít náhradu po zlatníkovi. A to je v pořádku.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator