Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Jízda v C5 III
vilous
07.12.2013 16:14 - Re: Jízda v C5 III
99
Tak jsem včera a dnes zažil poprvé v tomto autě zimní podmínky. A musím říci, že souhrn drobností typu "houkačka houká, stěrače stírají" je pro pocit z jízdy důležitější než výkon motoru.
Včera na D1 boční vítr, že jeho řev přehlušil rádio. Auto naprosto pohodička. C5I jsem se taky necítil nebezpečně, ale chtělo to rychlou reakci proti.
Ty stěrače jsou fakt perfektní. Rozbíhavý pohyb nenechává typickou šmouhu uprostřed a hlavně ostřikovače se změnily. U minulého jsem měnil trysky a stejně to při různých rychlostech byla duchařina. U nového stačí brknout (nedržet) do páčky a nadávkuje se voda i počet kyvů tak, že když se to zastaví, tak je fakt celá velká plocha perfektně čistá. Když se jede v koloně na špinavém sněhu, tak je to na Nobelovu cenu.
A hlavně to elektrické topení = konec škrabky. Měly to už některé c5 II. Nastartoval jsem, dal plný fukar na přední sklo a šel do kufru pro smeták. Než jsem ometl střechu a boky, tak přední okno už prosvítalo ledem a po chvilce i přední boční. Jen jsem opatrně vyhrabal gumu stěračů a trysky ostřikovače, dal smeták do kufru a v autě pohodička a přední okno jen přelíznout stěračem, Super.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator