Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Parkovací světla / C5II
Qwik
03.12.2013 00:27 - Re: Parkovací světla / C5II
Za?iato?n?k
63zdenda napsal(a):
Proti těmto úpravám nic nemám,hezky to svítí,že je někdo mění jak na běžícím pasu je možná již zmíněná příčina výměna halogének holou rukou,nebo lacinejma,které asi nemají tak dlouhou životnost.

No právě, výměnu na straně spolujezce jsem poprvé dělal cca 25minut.. už jsem byl vsteky rudý.. Chodit do Citroenu kvůli výměně žárovek pokládám za osobní slabomyslnost.
Dneska nemáme v ničem jistotu že to vydrží a je origo. Držel jsem se úvahy a vlastní zkušenosti, že žárovka se v malém nevětraném prostoru přehřívá, vibrace vozu dokončí zbytek. Možná by pomohlo navrtat vzadu ve spodní a v horní části prostoru parkovačky větrací otvory, ale to je proti mé zásadě nevratných řešení.
Kdysi jsem používal v předsíni pro označení vypínače LEDku s odporem zapojenou do okruhu vypínače.., svítila tam asi 13let, než šla při přestavbě spolu s vypínačem pryč. Proto jsem nabyl přesvědčení, že LED žárovka bude to pravé, má větší svítivost, míň ztrátového tepla a odolná proti vibracím. Jediná nevýhoda je, problém s vyzařovacími úhly a tím, že světlomet není na tento zdroj světla stavěn, není moc dobře využit potenciál této LED žárovky, proto ta úvaha o LED pásku.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator