Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Spotřeba - všeobecně
STRUCTOR
30.10.2013 08:32 - Re: Spotřeba - všeobecně
99
měl jsem par aut na LPG a je par věcí které ti nikdo o LPG neřekne:
1. při jízdě po městě, tj. časté starty, je potřeba počítat i se spotřebou benzínu a to i se 2/100km. Při jízdě na dálku je spotřeba benzínu zanedbatelná. I ta spotřeba LPG je taková....dost kolísá. Pokud ti někdo řekne že jezdí za 9 znamená to, že třeba často jezdí za 9, ale taky mu to párkrát na stejné trase vezme 15, což už ovšem nezprůměruje.
2. náchylnost LPG na vynechávání motoru, z čehož plyne neustálý hon na odstranění této závady - svíčky, kabely, čidla, seřízení..
3. životnost vstřiků LPG, nádrže, membrán, filrtu LPG, motorového oleje... nutno počítat s investicemi a častějším servisováním - tim spíše pokud vůz koupíš s již provedenou zástavbou
4. servisování - pokud nastane nějaký problém, LPG servis řekne že je problém v voze a ne v LPG, autoservis ti zase zase sdělí že je problém v LPG a ne ve voze, fakt prima servisovani
5. Občas je LPG v autě cítit, nebo v garáži kde parkuješ, zpravidla "nějaká" netěsnost motoru či přívodu LPG, a někdy prostě jen tak, což spoustě lidí vadí.
6. malý dojezd na LPG, stále jsi u pumpy, cestou do Itálie jsem tankoval LPG minimálně 3x, což zdržuje a s ohledem na dostupnost a cenu plynu v zahraničí.....(naftu vezmeš za levno u nás a dojedeš na ni tam i zpět)

Neměl jsem v úmyslu kritizovat LPG, ale já byl z uvedených věcí mírně řečeno poněkud rozčarován. Přes uvedené uznávám, že provoz na LPG může být vhodná varianta, zejména pro ty, kteří nedokáží odolat sametovému běhu 6 či 8 válcových zážehových motorů.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator