Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Zimní pneu na C5
vilous
10.10.2013 09:53 - Re: Zimní pneu na C5
99
Já ještě pamatuji období (není to historicky tak dávno), kdy zimní pneu měla jen auta v horských oblastech a byly to co nejtvrdší řídké špunty. Čili totální opak současných zimní pneu. A dalo se slušně jezdit, protože když to klouzalo, tak se jezdilo i 20 km/h. A když se to někam napralo, tak následky odpovídaly rychlosti.
Současné opojení zimními pneu vede lidi k překračování fyzikálních limitů a představa, že by se rychlost měla nějak přizpůsobit stavu vozovky je mnohým nepřijatelná- já mám přece super zimáky. Takže se jezdí jako v létě a následky opět odpovídají rychlosti. Viz herec Labuda zabil ve vánici člověka na dálnici a obhajoval se, že jel přece jen 80. Že by ve vánici mohl jet i 10, to už nikoho nenapadne.
Takže móda přeceňování super zimních pneu může být částečně i kontraproduktivní.

Zimáky v dobrém stavu jen starší jsou jistě proti novým horší. Zejména přilnavostí na suchu. Je to v desítkách procent. Ale stejný rozdíl v desítkách procent je mezi stejně starými pneu různých výrobců. A budeme proto rovnou kamenovat řidiče, kteří si (občas i nevědomky) koupili šikmooké pneu?
V ČR hódně řidičů najede v zimě méně km, než aby za 4 roky zimáky dost ojeli a vyhazovat to je fakt škoda. Dá se to ojet v létě, ale zas to více žere, jak je to s bezpečností nevím přesně, ale jezdit na vytahané žvýkačce taky asi není ono.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator