Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: problém s 4hp20
Darja
28.08.2013 17:11 - Re: Automatická převodovka AL4 - nouzový režim
99
Hezký koukat na Xsara fórum, ale to jsou trochu jiný motory, trochu jiný závady. Vegetariáni taky nekoukaj do stejkový kuchařky, jak si udělat naklíčený zrní.

Jako první, jeď do citroenu a kup si těsnění pod sání. Nestojí tolik, mᚠV6, tak asi mᚠi na banány! V elitu stojí asi 200Kč a má číslo JD5906, pokud chceš druhošku. Dává se tam takhle:
Krok 1: Ze sání sundᚠstaré těsnění, zahodíš ho
Krok 2: Nadnᚠnové těsnění, pěkně ho tam usaď, aby nevyčuhovalo a neskřípnul si ho.
Krok 3: nandej sání.
Vyměň i to těsnění u klapky. Těsnění stárnou, netěsní jak mají, a při jízdě na plyn je to doopravdy extrémě citlivé na sebemenší přisátí falešného vzduchu. Mě to stálo nervů dost, než jsem na to přišla (hlavně, když si ten můj pekáč tohle usmyslel na křižovatce a já se rozjížděla na 3°, to jsem byla v ráži pěkně, hehe ).
A co se týká gearboxu, ano je to tak citlivé! Pokud se hodnoty, které získává řj, dostanou mimo limity, vyhodnocuje to jako jistý faktor rizika pro členy jako je AP a uzamyká je do jediného mechanického stupně jako za A ochranu před poškozením, za B jasný signál pro řidiče, že má problém.


Add neklidný volnoběh: Tohle řeším už tři roky, cívky, svíčky nové, prostříkány konektory, koupila jsem i novou! škrtící klapku a čas od času si houpe, ale skoro neznatelně. Těsnění nová, vstřiky ok. Takže jsem to maličkaté houpání hodila do koše " výrobní vlastnost vozidla" a nou stres Dokonce jsem tento jev pozorovala i na dalších V6, takže to už neřeším a o to mám méně šedivých vlasů

OAdd lambáda. Odkráglovanou lambádu ti ukáže diagnostika, krom toho bys trpěl na hlášku Antipolution system faulty. Lexia ti ukáže, jaká lambda je mimo hodnoty, mohla by volnoběhem houpat i ona, ale to se dá přeměřit (šikovnej mechoš, osciloskop).

P.S. Používání zázračných vodiček na léčbu vozidla vetuji. Tos měl sání asi hodně zadělané, že si ho čistil. Když už budeš chtít používat tyhle zázraky a foukat do sání nějakou ňamku, tak použij třeba Würtha, nebo něco, co je ozkoušené.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator