Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Gearbox Faulty
Alien
26.08.2013 18:35 - Re: Gearbox Faulty
99
Dobrý den,

princezna najela během jednoho dne cca 1400km a těsně před cílem mě začala blbnout automatická převodovka AM6. Musím říci, že jsem převážnou část cesty trávil na dálnicích a byla na ni zařazená "manuální" šestka. Nevím jestli to s tím souvysí, ale na konci cesty se mě převodovka začala divně chovat, že mě z ničeho nic přestávala manuálně řadit nahoru. Dolů to šlo, ale nahoru ne e. Tak jsem tedy začal používat klasické "Déčko", ale nedalo mi to a zkoušel jsem zase manuál, ale pořád nic. Až jednou mě to z "Déčka" do manuálu přestalo přepínat. Pak zase ano a pak zase ne, ale pořád to neřadilo nahoru.
No abych to zkrátil.
Auto jede naprosto v pohodě, převodovka řadí úplně bez příznaků poruchy, ale je v řežimu GF.
Nedalo mi to a zajel jsem si do Rýmařova do servisu a nechal jsem si načíst chyby do PC a objevilo se následující.
První chyba je
U1208 CAN-zpráva ŘJ motoru Vadný
a druhá je
P2777 Pulzní tlačítko + Přerušení/zkrat na plus

Chyby jsem si zjišoval na netu a tu druhou chápu.
Předpokládám (znění chyby Upshift Switch Circuit High), že je někdě chyba při řazení nahoru (odtud to tlačítko + a původní chování na cestě). Je tedy problém někde u páky? Nebo co a kde přesněji hledat?

A co to první? To jsem moc nepochopil. Našel jsem znění originálu chyby jako "Invalid or Missing Data for Seat Switches" a druhou jako "Loss of serial communications for class 2 devices" což vůbec nevím co to je. Co pod tím mám chápat? Mě to připadá jako něco se sedačkou a nějakým přepínačem, ale co to má společného s motorem a potažmo s automatem?

Ve středu se vracím do PHY a zatím předpokládám, že mohu jet normálně domů, i když mě to stále vrtá hlavou co se stalo, ale auto a AM6 jede a řadí naprosto bez potíží, bez zvuků, bez jakýkoli projevů, které by znepokojovaly, ale i tak na to musím pořád myslet. Bohužel v režimu GF nechodí spousta věcí na tom závislých. Děkujuuu.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator