Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Povinné ručení
Ferro
09.08.2013 14:34 - Re: Povinné ručení
99
Jo, to může být, ale zdaleka nemusí z důvodu kmonkurenčního boje pojišoven. Neberte mě úplně za slovo, protože konkrétní úřípad neznám, ale jen v obecnosti: Důvodem může být započítaný bonus na nové smlouvě. Pojišovny s oblibou dělají to, že pokud klient nepožádá, tak mu bonusovou slevu do předpisu pojistného nezakalkulují - tedy i 10 let pojištění bez nehody se v ceně nepromítne!! Pak se vyhandluje auto za jiné, přijdeš k pojistiteli a cena je úplně jinde (konečně započítali bonusovou slevu).
Dovolím si vás zde informovat o skutečném případu, který jsem jako pojišovák nedávno řešil. Klient(A) chtěl povinně i havarujně pojistit dovezené ojeté vozidlo k podnikání ve vlastnictví jiné OSVČ(B). Info pouze sken TP a že to potřebuje ihned (Pá 16.40). Vymámen kontakt na (B), kde jsem zjistil jeho r.č., že vozidlo bude v půjčovně a dohodnuto, že přes víkend s ním nebude jezdit, protože se musí najít cesta, jak pojistné minimalizovat, protože: věk 26 let, žádná historie na IČ, provozovna ve městě nad 100.000 obyvatel, velký auto s motorem 2,6l a navíc ta půjčovna. Roční pojistné v intervalu 96 - 203.000,-Kč, prostě raketa. V Po byl (B)v Chorvatsku a když jsem mu v Út předložil nabídku na "vyvoněných" 34.000, tak jsem utřel, neb (A) to již pojistil za nějakých 25.000. Nelením, volám kde to dokázal, protože v tom případě asi nic neumím a jsem neschopná trubka a výsledek? Nejsem blbej ani neschopnej, ale moc poctivej a proklientsky orientovanej, protože to vždy dělám pro konkrétní potřeby a konkrétního člověka, takže se ptám. (A) to pojistil na základní limit v běžném provozu a ne na půjčovnu. Resimé - dokud se nic nestane (a u půjčovny s tím nelze kalkulovat), tak šetří pojistné a je to OK. Všichni si můžou klepat po ramenou a fandit si, jací to jsou kabrňáci. Bude karambol, likvidátor pojišovny může zjistit, že vozidlo jezdí v půjčovně a (B) je v pytli. Vyplacené pojistné plnění bude kráceno na polovinu (u konkretní pojišovny je půjčovna za 2x pojistného). Když si představím, že pojištěným autem může jejich klient zavinit nehodu se škodou na zdraví ve výši 10mega, tak je mi docela nedobře. Kancelář pojistitelů poškozenému škodu uhradí, ale tu polivinu bude, naprosto v souladu se zákonem, úspěšně vymáhat po něm.
Takže to jen pro vaši představu, proč nejsem přítelem internetového sjednávání. Tam lze skutečně dobře ošetřit pouze jednoduché případy a ani ty mnohdy ne. Když člověk nezná možnosti a podmínky u jednotlivých pojišoven, tak si nepomůže. Bohužel je pro většinu lidí jediným kritériem cena. Ještě že nás naučili v ZDŠ ty počty!!

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator