Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Žárovky denního svícení / C5 III
Pavel777
06.07.2013 13:48 - Re: Originál denní svícení / C5 III
99
Ahoj, mám auto teprve krátce a řeším stejný problém. Všiml jsem si, že žárovka nesvítí už když jsem auto kupoval. Počítal jsem, že prostě vyměním žárovku za pár korun a hotovo. Byl jsem vyveden z omylu.
Abych se vyhnul zničení původní patice, zvolil jsem takové provizorní řešení, ale zatím to funguje. Koupil jsem 20W žárovku G4 za 13 korun a malou dvouřadou svorkovnici. Ze svorkovnice jsem odřízl 2 články a ty potom ořezáním plastů upravil tak, aby se vlezly do patice. Do jedné strany jsem našrouboval ty drátky co vedou z žárovky a naproti nim jsem našrouboval dva drátky ustřižené z kancelářské sponky. Zasunul jsem to do původní patice a ono to tam celkem dobře drží. Snažil jsem se to udělat tak, aby ohnisko žárovky bylo zhruba ve stejné pozici jako u původní žárovky. Je to sice fušeřina, ale funguje to. Žárovka se původní patice nedotýká a od skla je dost daleko, tak se to snad přehřívat nebude. Zdá se, že to svítí skoro stejně jako originál žárovka na druhé straně.
Je to zatím provizorní řešení. Při prohledávání na internetu jsem našel žárovky PG20, které mají úplně stejnou baňku i takovou tu bílou „zátku“ myslím, že po vytažení z původní patice, by se snad daly použít. Akorát nevím jestli jsou dost dlouhé ty drátky. .link.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator