Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Děsy na cestách
Tony_Z
05.07.2013 18:03 - Re: zaviněná dopravní nehoda
99
Nikdo nevíte, co se přesně stalo, tak si toho nevšímejte. Bude to pro všechny lepší.

Jinak moje verze, jak k nehodě mohlo dojít (silně orientační, ničím více nepodložená, znalecké posudky, co se týče rychlosti motocyklu nemám, délky brzdyných drah také ne, avšak ke zkušenosti s nehodama bych rád vyjádřil.)

1. Motorkář jede velmi vysokou rychlostí možná, klidně i dvakrát a více převyšující rychlost povolenou.
2. Ke křižovatce přijíždí řidič C5 a rozhlíží se - nikde nikdo, komu by se dala dát přednost. (řidič motocyklu je ještě tak daleko, že není při daných povětrnostních a terénních podmínkách vidět)
3. Motocykl se přiblížil na vzdálenost, kde ho již může vidět řidič C5, který je však již částí vozu v křižovatce.
4. Řidič C5 zadupne brzdu, zastavil - motocykl ho téže zpozoroval, téže brzdí.
5. Rychlost motocyklu není díky vysoké rychlosti a možná i zmatku snížená dostatečne rychle. Než aby pustil brzdy a pokusil se o úhybný manévr stojící C5, zazmatkuje a začíná zatáčet se zašlápnutou zadní brzdy.
6. Motocykl nechytne výhybnou stopu (díky zablokovanému zadnímu kolu) a jede ze šikma, naráží do stojící C5 částečně bokem a motocykl se půlí na dva kusy.
7. Co je dál je již bezpřemětné k tomu, jak k nehodě došlo.

Pokud tato verze je správná, potom je na vině řidič motocyklu, kde by celková situace vznikla z důvodu nepřimeřené rychlosti (avšak to až případně u soudu, teď je na vině řidič C5, protože nedal přdnost - bude se jistě řešit, jestli vůbec tu přednost mohl dát, jak jsem to popsal výše. - k tomu je třeba znalecký posudek nebo minimálně brzdnou dráhu, která je u motorky dost blbá (šmír dělá jen zadní kolo, ale on brzdil oběma nebo jen zadní? Rozdíl v délce brzdné dráhy obrovský)

Co se tu tak řeší lítost, tak doposud nejsem schopen říct, zda-li mi to je jedno nebo mi je někoho líto, protože neznám fakta, zatím to jsou jen spekulace. Jediné o čem v tuto chvíli můžu říct, že mi je líto je to, že jsou lidé, co z vysoka serou na pravidla a pak se vzájemně zabíjejí...

edit: k verzi této nehody jsem se prozatím přiklonil z toho důvodu, že člověku, který vleze na něco, co nemá STK a ani na to nemá papíry, jsou nějaký pravidla úplně u zadku, natož přiměřená rychlost. (seru-li na jednu věc, většinou seru i na další související věci, je to prostě typ povahy - bohužel)
Možná, že se časem dovíme, jak to bylo ve skutečnosti.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator