Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Olej do automatické převodovky
Qwik
03.05.2013 00:40 - Re: Olej do automatické převodovky
99
rendys74 napsal(a):
Ve více vláknech tady na foru jsem četl,že se dá v automatu olej vyměnit pouze částečně. Na netu jsem našel kousek od Brna firmu,která olej vymění kompletně celý.Navíc převodovku propláchne a vyčistí. Ale není to zrovna levné. Na mého citrouše 6900Kč.Věci znalí,co vy na to? Tady je odkaz: www.zp-automatic.cz

Zdravím, já měl pochybnosti o tom jak se o olej v převodovce staral předchozí majitel, někde v dojčlandu, tak jsem po zvážení všech možností a po rozmluvě v citroenu došel k názoru, že bude lepší svěřit ošetření převodovky lidem kteří se tím živí a dělají to denně, znají jejich vlastnosti. Po telefonické rozmluvě s panem Zbyňkem Prokopem z Blučiny u Brna jsem si domluvil výměnu při cestě okolo na dovolenou.. Ukázal mi celou firmu a jak to zhruba dělají a taky mi ukázal sklad s náhradními díly na různé převodovky, dělají audiny, meďoury, porscháky, rencky, citroeny a jiné auta..
Dělají kompletní renovaci AP a seřízení rozvaděče v AP nebo jen výměnu oleje.. Hezky jsme si o tom popovídali, ukázal mi i rozvaděč na citroena který renovují sami s tím, že by místo originálu dával raději ten jejich, né kvůli ceně, ale proto, že jejich má vodící pouzdra řazení v bronzi, ne v hliníku jako origo. Povídal, že převodovka v citroenu Aisin Warner není zrovna podařená..
Projel se s mým vozem, s konstatováním, že s těmito kilometry,185tis., to řadí vcelku dobře, že mu tam chodí AP už i s 80tis.km. Předal jsem mu vůz a zhruba za 1,5h mi volal, že mám auto hotové..
No za kompletní výměnu oleje s propláchnutím od nečistot jsem zaplatil 6900kaček, dostal fakturu a bylo po akci.. Vyžádal jsem si ještě vzorek oleje na porovnání s novým a odjel vstříc volným dnům.
Protože jsem žádný zásadní problém s řazením neměl, tak ani po výměně jsem nijak extra vylepšení nepozoroval. Vím, že má AP trochu problém s podřazováním, když jedu volně z kopce a pak do kopce v nízkých otáčkách, občas se stane, že to trochu kopne.. Vím co dělat aby se to nestávalo, takže to nijak neřeším, beru to jako vlastnost této AP AW..

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator