Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Žárovky denního svícení / C5 III
rofo
10.04.2013 21:52 - Re: Originál denní svícení / C5 III
99
Takže pro všechny šouraly jako jsem já přidávám update a návod.

Není rozhodně potřeba sundávat nárazník, pouze na levé straně jde demontហdíky baterce a stísněnému prostoru hůře, ale jde. Celkově je to bez "cviku" na 15 minut, s trochou zručnosti a praxe na 5 minut. Místo torxu můžete použít imbus o velikosti 5,5 který má doma snad každý a pasuje bez problému. Skrz motorový prostor nahmatáte na spodní straně světla otvor na torx, zasunete imbus a pootočíte po směru hodinových ručiček o čtvrt otáčky. Poté vytáhnete celou objímku i s žárovkou.

Nevím jak moc v patici drží originální žárovka, já už měl předěláno na LED a to jsem nedělal já, takže neumím popsat. Nicméně nová žárovka se do patice pouze zasouvá a jde do ní docela ztuha a výborně drží na místě, nemyslím si že je třeba ji nějak fixovat. Zatím jsem použil obyčejnou G4 12V/20W za 12 Kč, kterou jsem si navíc vypůjčil ze světla z obýváku (objednané žárovky ještě nedošly). Světelný výkon dle mého i tak dostatečný, oproti LED je to nesrovnatelné a hlavně opět použitelné.

Přikládám fotku původně testované LED a patice s žárovkou z IKEA za 12 Kč A pak fotku porovnání světelnosti (L-žárovka, P-LED).

Závěrem děkuji CITROENu, ale za jednu 12V zarovku fakt 1200,- nedám. Raději obětuju pět minut času a 12 Kč možná trochu častěji ... Ještě odzkouším onu 25W objednanou žárovku a dám vědět ....

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator