Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Němé tváře aneb vše o zvířatech ...
Mikra
19.03.2013 09:55 - Re: Němé tváře aneb vše o zvířatech ...
99
Jo, to je normální. Zbytky jsou kořeněný, voňavý... Tobě když dám na talíř syrovej celer a řízek, co asi zbyde? A co ti víc prospěje? Je známá věc, že zdravý jídlo obvykle moc nechutná a po tom nejškodlivějším se můžeme utlouct. Ono kořenění a tepelná úprava jídla se dělá hlavně proto, aby nám to chutnalo. Protože je to ze zdravotního hlediska nevhodný ke konzumaci, ale jsme donuceni se tím živit. Kdežto zdravý pokrmy jsou chutný i bez kořenění a za syrova. U těch zvířat je to podobný. Taky raději skočí po bůčku než po mrkvi. Nebo než po granulích. A malým dětem taky vybíráme spíš zdravější jídlo než to co mají rádi. Sladkosti, zmrzlina, hambáče, hranolky... To se jim snažíme dávkovat v co nejmenší míře. Jako psům ty voňavý zbytky od oběda.
Je mnohem lepší naučit psa na kupovaný psí pamlsky třeba z chrupavek než ho obdarovávat za poslušnost, nebo jen tak z lásky třeba cukrem nebo čokoládou. I když by si raději dal ten cukr.
Jasně že občasný zhřešení psa nezabije a jasně že tu jsou ty příklady z minulosti, že se psi ničím jiným než zbytkama ani nekrmili a přežili i 15 let, ale už jsem psal, že jim líp než po granulích asi nebylo. Možná že kdyby ti bývalí starci žili dnes na granulích, tak by dožili i 20ti let. Kdo ví?
A možná jsou to jen makretingový kecy a tahaj z nás peníze na úkor zdraví našich mazlíků. Ale že by i doktoři hráli tolik do karet výrobcům granulí?

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator