Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Dojezd na akumulátor
Roozena
21.02.2013 09:42 - Dojezd na akumulátor
99
Nazdar pánové. Potřebuju rychlopomoc - respektive včasnou odpověd dřív, než se do něčeho neuváženýho pustim. Měl jsem auto v servisu - začala pokvikávat napínací kladka řemenu příslušenství. Nejsem člověk, který nechává zacházet věci do krajností a v případě auta při prvních známkách opotřebení dílu radši hned měním za nový a s tím jsem dal vozejk do dílny. Je to velice slušný autoservis se kterým mám jen ty nejlepší zkušenosti. s majitelem se znám velmi dobře osobně a on ví, že pokud najde mechanik cokoliv ničemnýho i mimo rozsah sjednané opravy, tak nejni poroblém, když to po konzulatci vymění. A mechanik našel mj. i načatou volnoběžku altíku (je tam vůbec něco takového?) a vyměnil i tu, čili šel altík ven. auto jsem si včera převzal a vše se zdálo O.K. Dnes cestou do práce mě cca 15min přd dojezdem upozornil kontrolní systém, že přestalo pracovat dobíjení, což potvrdil i display palubního napětí - 11,5V. povypínal jsem světla, rádio, ventilátor jsem stáhl na minimum. Do roboty jsem dojel bez potíží a jsem si jistý, že auto půjde bez problémů nastartovat, ale potřebuju se dostat do Prahy do servisu, což je cca 90km. A tekonc k věci - dá to aku? je vcelku v dobrým stavu, ale nejnovější už nejni (3 roky stará Varta silver) Co mě napadá za el spotřebiče, který se nedají vtpnout - denní svícení, servo řízení, hydraulická pumpa BHI, samozřejmě řídící elektronika. tohle vše odhaduji nebude mít malou spotřebu a je otázkajak se zachová BSI až definitivně pochopí, že se blíží k nějaké stanovené hranici minimálního napětí. Copa se stane?
Upřímě - chybu udělá každý a nechce se mi stavět servisáka do role "posralst to, tak sem nakvač s odtahovkou" Je to dobrej kluk a rád mu vyjdu vstříc, tím že se tam pokusim dostat sám, ael rád bych věděl, co mě může potkat, případně - jsou li známy nějaké symptomu blížícího se kolapsu systémů.
díky za případné reakce.
BTW - ještě k opravě v servisu - jak napínák, tak volnoběžka altiku, odešli díky slaný vodě nalapaný autem při jízdě po dálnici. uvažuju vážně o nějakym papundeklovym saltbrejkru před chladič...

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator