Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Povinné ručení
C5stepan
14.02.2013 10:19 - Re: Povinné ručení
99
Alien napsal(a):
Zdravím, co se týče povinného ručení, už dávno klienti nemusí čekat na potvrzení o bezeškodním průběhu na pojišovnu. Nová pojišovna, či zprostředkovatel si vše zjistí sám a za vás. Kdo chce tak může z pojišovny odejít kdykoli a nemusí čekat na účtovací období, jednoduše se dá auto "prodat" sousedovi, dojít na pojišovnu se smlouvou a v klidu odejít a přihlásit auto u jiné pojišovny. Doporučuji v den vypovězení znovu uzavřít, kancelář pojistitelů si hlídá mezery kdy auto nemá zaplaceno povinné ručení a pak chtějí doplatky.
Příklad ručení u AXA pojišovny na 3.0 V6, roční sazba 4200,- s připojištěním všech skel v hodnotě 20 tis. a při bezeškodním průběhu 130_ti měsíců.

Jen jestli Ty nejsi pojišovák?
1. Zákon č. 168/1999 Sb. v §13 odst. 1 písm. b) přímo ukládá pojišovně do 15 dnů od doručení žádosti vystavit potvrzení o průběhu pojištění. A nemusí se ani jednat u ukončení smlouvy, mohu požádat kdykoliv.
2. Ukončení pojistné smlouvy dávno neřeším. Staré pojištění u Generali a nové u jiné pojišovny mám ukončeno a zahájeno ve stejný den. Ale ten Tvůj návod jak využít ustanovení VPP je geniální. Problém udělá soused, který bude trvat na kupní smlouvě a auto na Tobě vysoudí.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator