velkaosa
|
09.02.2013 15:05 -
Re: Přední stěrače - výměna gumiček, nové lity, apod.
|
|

|
no dilemu stieračov som tie rieil dos dlho, len na c5III je väčí problém zohna niečo kvalitné za rozumnú cenu
( na octafku bosch aero cca do 16 Euri, sú fakt dobré, ale na citron u stoja od 40 za sadu, valeo, swf to isté, champion aj compas je lacnejí, ale kvalita je buď nestála alebo rovno zlá),
ale naiel som nemecké testy stieračov a za cca 20 Euri stierače heyner boli hodnotené ako 3 najlepie pozri napr.: .link.
tak som to riskol a objednal cez internet - 70 cm + 56 cm + pinch tab + pota = 20 Europeňazí - boli lacnejie ako v kamennej predajni, je potrebné doobjedna adaptér,
originál valeo silentio mono ročné ... som odloil pre prípad núdze, montá mi zabrala cca 3 min, nakliknú adaptér, na ramienko a nasadi rovnako ako originál.
na moje prekvapenie stierali vodu z ostrekovačov dobre.
tvrdú skúku zaili za posledné dva mesiace, pina, sož, kamienky, ... ale naozaj stierajú lepie ako valea a to tak , e neporovnatežne lepie, testované u mňa konkrétne do cca 185 kmh bez skákania, za norm. rýchlostí 90 - 110 vynikajúce, tiché - nemaú a neskáču a rozumejú si s daďovým senzorom - nebehajú nasucho
len ceny sú na nete rôzne, tak treba pozornejie vybera
ps: silikón sa hodí na veža vecí, ale na stierače určite nie, vetky kvalitné značky poívajú gumu s prísadou grafitu a vetci odporúčajú meni po 6 mesiacoch |
| |
| |