Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: tmavící folie na skla
vseved
23.01.2013 18:49 - Re: tmavící folie na skla
Za?iato?n?k
Písemné vyjádření MDČR: Vyhláška 341/2002 § 36 ods.3b, t.j. čelní okno - propustnost min. 75%, přední boční okna - propustnost min. 70%, zadní okno - propustnost není limitována (v případě 3brzdového světla, nesmí být jeho viditelnost snížena), zadní boční okna - propustnost není limitována (vyjímkou je případ, kdy není vozidlo vybaveno pravým zpětným zrcátkem, pak pro pravé zadní okno platí propustnost min. 70%).
Atest folií je vyžadován pouze u folií na sklech kde je vyhláškou 341/2002 předepsána minimální propustnost.
Pouze pokud se jedná o zrcadlové folie, je atest vyžadován na všechny folie, bez ohledu na to na kterém okně jsou použity (důvodem poviné atestace je míra jejich reflexe).
Tolik stanovisko MDČR.
Čili, pokud mám pravé a levé venkovní zpětné zrcátko, mohu si do zadních bočních dveří klidně mamontovat místo skla plech, aniž bych porušoval vyhlášku, nebo měl problémy na STK.
PS.: Stanovisko MDČR je z listopadu r. 2012, kdy si jej vyžádal zeák, protože neprošel s AUDI na STK pro neatestované folie na bočních zadních dveřích. S tímto dokladem absolvoval STK znovu a po delších dohadech a přez značnou načuřenost vedoucího technika prošel bez ztráty květinky a bez jakýchkoliv doplatků.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator