Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Zimní pneu na C5
Nesebr
06.11.2012 11:44 - Re: Zimní pneu na C5
99
Když mě žena vyslala pro GoodYear UG-8, tak jsem si je byl prohlídnout v pneuservisu K+k (rajpneu.cz).
Zjištění:
zvenku všechny gumy stejné až na zemi původu, zevnitř rozdílné pohledem.
UG-8 vyrobené v Polsku měly vnitřek stejný jako DEBICA,
UG-8 vyrobené ve Slovinsku vevnitř stejné jako SAVA,
když došel objednaný rozměr na naší C5 (205/65r15) jsou Made in Germany, vnitřek jsem neviděl.

Můj názor:
koncernoví výrobci používají svoje kostry a zvenku na to perou jen vzorek dané značky.
Před léty jsem měl na Passatu zimní Barumky, všechny obuté najednou v jednom pneuservisu. 3 ks Made in Sweden a 1 ks Made in Czech. Výsledek byl takový, že všechny Švédseké se cca po 5000 km oboulovaly, separoval se běhoun a na jedné začaly i lézt dráty. Uznali reklamaci bez řečí, prý je na to svolávací akce a dělaly to všechny Barumy vyrobené ve švédsku, český výrobek přežil několik zim až do úplného sjetí.

Něco podobného se značkou Kléber:
na Xantii jsem obul Kleber Made in France - perfektní, po dobré zkušenosti opět Kléber, stejný vzorek i rozměr jen Made in Poland, auto vypadalo že je stabilně podhuštěné, na cestě i trochu plavalo a vzorek se dříve ojel.
Očividně měkší bočnice pneu a určitě jiná směs.
A pak že na zemi původu nezáleží.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator