Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Omylem natankovaný benzín místo nafty
jardas
05.11.2012 22:43 - Re: Omylem natankovaný benzín místo nafty
99
vydraX napsal(a):
Dobrý den,

tak jsem dnes omylem natankoval benzín místo nafty. Jel jsem na Benzinu pro Diesel VERVA, ale hrábl jsem na vedlejší stojan VERVA 100, absolutně sjem netušil, že mají i benzin VERVA a tak jsem tam napral 21l. Nastartoval jsem, popojel jsem cca 500-1000m a auto chcíplo s tím, že mi nahlásilo antipolution fault, před chcípnutím to začalo cukat, jakoby došla nafta... Když jsem to pak zkusil ještě nastartovat, tak motor běžel normálně, ale jakmile jsem přidal plyn, tak to hrozně cukalo (motor)... Bohužel jsem zjistil, to že místo nafgty, jsem dal benzín, až když jsem odjel a nastala tato situace... co ted? Už jsem to nestartoval a odtáhl jsem mimo vozovku. Neřešil sjte už někdo to samé?


Zajímavý, zrovna tu mám na dílně podobnej případ a zase ta VERVA100... pani natankovala 45 litrů do plný nádrže (takže tam bylo minimálně 15 litrů nafty, no není to moc zrovna), ujela 20km, s tím že to dvakrát chcíplo a antipo chybou... No hodil jsem tam přívod nafty z kanystru bez filtru, trochu zapumpoval, chvíli se mu nechtělo, ale pak to statečně chytlo a běží krásně, žádnej divnej hluk a tak... takže zítra ráno mě čeká ještě vycucnout nádrž + vedení, novej filtr, nějaký to aditivum a dovézt odněkud 60l nafty.
By mě zajímalo jak se k tomu postavěj vstřiky časem, dneska to vypadalo oká, po deseti mininutách na volnoběh se to nechalo ochotně vytočit k 3000 ot/min

mimochodem, taky je to 1,6 HDi

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator