Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ?
filip76
22.10.2012 18:07 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ?
99
Tak a jsem zpět

Diagnostika v BMW servisu probíhala dost podobně a s dost podobným výsledkem. Prý výstavní kousek. Dostal jsem pár rad ohledně poruchovosti jednotlivých dílů. Ukázalo se co bylo měněno a co se prý zaručeně dřív nebo později měnit bude.

Auto samotné mě vyrazilo dech. Člověk usedá do kusu oceli, ze kterého úplně čiší řemeslnost a solidnost. Ono propírané dílenské zpracování je stoprocentně lepší, než u Citroenu. Ne že by bylo u Citroenu špatné, ale tohle je prostě fascinující. Stejně tak použité materiály. Snad poprvé jsem začal chápat pojem "prémiovost". Nic nemá žádné vůle, nic nevrže, všechno je takový příjemně tuhý.

Jízda jako taková si v ničem nezadala s prvním dojmem. Jestli mě Hydractiv znejistěl, tak tady mě pro změnu napadají slova jako jistota, samozřejmost. Netlumí to tak brilantně jako C5, ale nepohodlný to rozhodně není. Hydractiv je určitě měkčí, ale BMW je takové jisté. Řízení je teda balzám pro moje ruce. On ten zadní náhon bude mít něco do sebe. Člověk může v zatáčce přidat plyn, aniž by musel cokoliv korigovat.

Motor....tak to je kapitola sama pro sebe. Jestli jsem u Citroena motor chválil, tak tady mi úplně docházela slova. Je neuvěřitelný s jakou lehkostí se dokáže to auto dostat třeba z 80km/h někam ke 140km/h. To není o závodění. Definoval bych to slovem komfort. A to ticho ? Při 160km/h jsem s mechanikem na zadní sedačce polohlasně debatoval o plusech a mínusech jednotlivých aut. Neuvěřitelná je i spotřeba. Jízdu jsem pojal jako testovací, tudíž jsem jel asi o 70% agresivněji, než obvykle. Výsledek dle PP byl 8.3l/100 km. Tímto stylem bych se svou Mazdou byl zhruba u 11 litrů.

Řazení. Nevím jestli je Octavia etalonem řazení, ale i v případě BMW mi kulisa z Octávky přišla přesnější a její chod hladší.

Dnes to bude bezesná noc

Nepochybuji, že BMW je lepší auto, než Citroen. Je až úsměvné z kolika různých pohledů jsem to propíral a pak stačí se v obou autech projet... Že bude výsledek takto jednoznačný jsem ale fakt nečekal.
Neberte to prosím jako nějaké hanění Citroena. Vsadím se, že stejně bych to vyhodnotil i u soudobého Mondea, Passatu, Superba ap.
Citroen určitě není špatný vůz. Ale "soupeře" má podle mě jinde.

A proč to bude bezesná noc ? Když jsem odjížděl od BMW, tak jsem si říkal ..."o 25.000 dražší, ..ten Citroen byl taky dobrej, ještě se v něm zítra svezu a uvidím " .....no a teď si říkám "ty vole, když se vykašlu na dovolenou, tak můžu koupit dvě sady gum (bratru za 30 tisíc) "

No...srdíčko si to rozhodlo. Teď už to jen rozumově zdůvodnit.

Každopádně bych chtěl všem zůčastněným poděkovat za reakce. To v čem Citroen vyhrál na celé čáře je komunita. Tady se sešly tři strany zajímavých názorů a věcných připomínek. Na bmwklubu jsou dvě odpovědi.

Asi si koupím Bavoráka a na pokec budu chodit sem

Ještě jednou děkuji všem.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator