Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ?
filip76
22.10.2012 16:02 - Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ?
99
Tak a mám to z části za sebou
Auto je projeto, prohlédnuto a prolustrováno. Servismen vozidlo označil za nadstandardně udržované a můj osobní poradce (taktéž mechanik) říkal, že je ve výborné kondici. Úplně mi vyrazilo dech, co všechno se dá o autě zjistit pomocí jednoho kabelu zapíchlého kamsi pod volant a následně asi 10 minut u PC. Krom barvy vlasů ředitele fabriky, ze které sjel z výrobního pásu o něm vím takřka vše
Všechny údaje, které mi předem hlásil stávající majitel souhlasí s tím, co vyzjistil servismen s pomocí svých elektronických kolegů. Diagnostika hlásila jakousi závadu na elektroinstalaci, kterou servismen s mým poradcem označili slovem prkotina a asi za deset minut byla odstraněna.

A k samotné jízdě. Jako dobrý Nevím jestli má očekávání byla až příliš veliká, ale jsem tak nějak rozpolcen. Paradoxně nejvíc kvůli nejvíc proklamované devíze těchto vozů - Hydractivu.
Jako tlumí to skvěle, o tom není sporu. Až jsem se musel podívat do zrcátka, jestli tu díru přes noc nezalátali Ale co mě tak nějak ....překvapilo...vyvedlo z míry...ani nevím jak to popsat. Vůbec neumím říct co to se mnou udělalo, ani co to vlastně bylo (panečku, to je věta Kdybych Vám přišel jako negramot, nebudu se divit). Zkrátka mě napadají slova jako "nejistota", "oddtažitost". Nevím jestli to je nezvyk, nebo proč jsem se cítil tak nějak nejistě. Nemůžu podvozku vytknout nic konkrétního (možná až na hluk, který byl dle mého rádce způsoben zimním obutím), ale tak nějak jsem furt měl na mysli něco ve smyslu "tak copak ty kola vpředu právě teď asi dělají ?" No, zkrátka. Abych eliminoval počáteční zaskočení, které ani nedokážu pořádně pojmenovat, uprosil jsem majitel ještě na jednu jízdu. Vyspím se na ní, vstřebám dojmy a zítra už budu vědět do čeho jdu. Teprve pak budu hodnotit podvozek.
K motoru výhrad nemám. Oproti tomu, nač jsem zvyklí je to úplně jiný kalibr. Zátah to má parádní, předjíždění je radost a oproti bratrově Octávii i mé Mazdě to tak nějak míň připomíná zemědělskou techniku.

Dost novinářů si u francouzských aut stěžuje na nepřesné řazení. No, nelžou Není to tak strašné jako leckdo popisuje, ale když opět vezmu bratrovu Octávii, tak tam je řazení přesnější.

Jinak vše je tak nějak o patro výš, než na co jsem doposud zvyklí. A třeba funkce automatického dovření oken při dešti mě teda rozradostnila. To je totiž přesně to, co v katalogu nenajdete. Tam je prostě napsáno "dešový senzor" a hotovo. Že se to dá i takhle využít je prostě prima. Taková maličkost, ale člověk hned vidí, že se při vývoji přemýšlelo.

vseved: bylo by možné sepsat nějaké dojmy z dlouhodobějšího užívání ?

No a já jdu osedlat BMW.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator