artsvec
|
09.10.2012 06:31 -
Přepětí v systému
|
|

|
Tak vám popíi, jak mě moje C5 poprvé nedovezla domů. Vyjídíme od tchánů je večer tma, nastartujeme a ejhle počítač zahlásí Braking faulty a rozsvítí se oranový Servis. ena u začíná plait, já jsem jetě v klidu. Vyjídíme a po ujetí 20m motor kube, při přidání plynu padají vechny ručičky do nulové polohy, ve zhasíná včetně venkovních světel, jediné co svítí je červený Servis. Vyspínáme motor a zkouíme znovu startovat co se podařilo a také se nám daří popojet na parkovitě. Volám vagrovi a bere diagnostiku a přijede pro nás. Mezitím jsem problém konzultoval s Martinem-autodiag, tímto mu jetě jednou děkuji za pomoc. První podezření bylo, e v důsledku podpětí se zbláznily jednotky. Přijídí vagr s tátou a zjitují, e je cítit baterka, následně diagnostikou zjiují, e problémy způsobuje přepětí, konkrétně 17V. Závada jasná regulátor alternátoru. V důsledku přepětí nefungovala hydraulika, světla dálková ani tlumená, neel pravý blinkr a ani koncová světla, palubní počítač hlásil různé chybové hláky. Fungoval levý blinkr, přední i zadní mlhová světla. Tedy se táta rozhodl, e pozapínáme ve tak aby to spotřebovávalo co nejvíc proudu, a e zkusí na málo plynu těch 18km dojet ke vagrovi do dílny, toto se podařilo. Jetě chci zmínit, e alternátor jsme před 3 rokama dávali nový - začala hrozně ječet volnoběka a jeliko byl celý alternátor za dobrou cenu, tak se dal nový. Po namontování nového regulátoru alternátoru, smazání vech chyb(a e jich tam bylo), výměně popraskaných árovek(ve co nesvítilo byly popraskané árovky) u zase C5 v pohodě funguje. Baterka dostala asi sluný záhul, take jestli má odejít a to stihne letos v zimě, protoe do přítího léta je jetě v záruce. |
| |
| |