Stanly
|
14.09.2012 23:17 -
Re: Brzdové třmeny
|
|

|
Díky za rady. Jetě ne jsem je četl, aplikoval jsem některé z navrhovaných změn, jak se říká, ráno moudřejí večera. No z toho pravého třmenu jsem se poučil. Nicméně mi tam jeden roub zůstal, druhý, jak jsem psal jsem se íleným usílím odvrtal, el sice povolit a vyroubovat, ale ty 2 cm co byl závit to bylo jeho maximum, pak jsem s ním u nehnul. Třmen jsem měl ve velkém svěráku, Nasazenou golu s metrovou tyčí a ani se nepootočil. Lis nemám a nějaké vyraení nepřipadalo v úvahu, měl jsem po nějakých pokusech strach, e třmen rozbiji. Koupil jsem kadmiové vrtáky 6 a 9mm, a rozbruku a dal se do díla. Opět jsem jednu hlavu utrhl a druhou strhnul, tak tu jsem odřízl. Odpojil jsem trubičku. Tenkou flexou odřízl třmen od nápravy, tak abych nepokodil litinové sedlo třmenu, přiel jsem sice o 0,7 mm hliníku, ale ádný problém, no a pak do stojanové vrtačky. Ten kadmiový vrtrák si s tím ocelovým roubem skvěle poradil a nebylo potřeba ani brousit. Protoe neměli dlouhý vrták, tak jsem to vyvrtal z obou stran proti sobě a dílo se podařilo. Vrták doporučuji tak max 9mm, protoe se přesně netrefí střed roubu. Zbytek roubu u el vyrazit. Načisto jsem to projel 10 vrtákem, abych odstranil zbytky oxidace, namazal grafitovou vazelínou, díky radám jsem třmeny přehodil a je to seper. Pravou stranu mám komplet hotovou, na levé jetě odvrtám zbytky roubu z nápravy, ve zkompletuji, odvzduním. Vím, e tento postup není sice profesionální, ale třeba se i někomu tyto zkuenosti a poznatky hodí. Jinak lepidlo to nebylo, alespoň si myslím. Při vrtání tou 9, kdy jsem lízl kraj hliníku se z toho práilo a sypal se takový jako písek, stejný jako byl ten zoxidovaný pod třemana. Díky vem za příspěvky a přeji tastné km. |
| |
| |