Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Ethanol E85
toskey
24.08.2012 09:43 - Re: Ethanol E85
99
Tak jsem kouknul do přednášek s Paliv a maziv. To jsem z toho dělal zkouřšku před 2 měsíci a už jsem to zapomněl. Takže takhle k bioetanolu
VÝHODY
- hlavní výhodou etylalkoholu je vysoké oktanové číslo - cca 108 (bez další aditivace). Jeho přidáním do benzinu BA 95 se zvyšuje přibližně o 0,24 na 1 % přidaného biolihu (zvyšuje se také například tlak par, který se přidáním 5 % biolihu zvýší o cca 5 kPa), motor neklepe i při velkém zatížení.
- vysoké výparné teplo napomáhá ke snižování teplot ve spalovacím prostoru, vnitřnímu chlazení motoru a výraznějšímu ochlazení palivové směsi.
- v případě etanolového paliva se dosáhne vyššího naplnění válců palivovou směsí a tedy i vyššího výkonu.
- z hlediska složení emisí vzniká při spalování bioethanolu menší množství oxidu uhelnatého, ubývá také nespálených uhlovodíků a nižší je i produkce oxidů dusíku.
- vhodnou vlastností etanolového paliva je i dobrá mísitelnost s benzinem v jakémkoliv poměru.
NEVÝHODY
oproti benzínu (43,5 MJ/kg) však vykazuje podstatně menší výhřevnost a sice 28 MJ/kg, což znamená nikoliv menší výkon, ale větší spotřebu při stejném výkonovém zatížení.
vysoká citlivost vůči vodě v nádrži má za následek neustálou absorbci vodní páry z ovzduší, což je aktuální zejména v jarním a podzimním období, kdy je velký rozdíl mezi obsahem vodní páry ve dne a v noci.
ochlazením vzduchu pod rosný bod dochází ke kondenzaci vzdušné vlhkosti a následuje kumulace kapiček vody, která kondenzuje.
při zvýšeném obsahu vody v nádrži nastává velmi nepříjemný jev - líh smíšený s benzinem se velmi rychle oddělí do vodní vrstvy a tím dochází k obávanému rozvrstvení paliva v nádrži, kdy spodní vrstva představuje lihovodní roztok, který může po nasátí zablokovat chod motoru.
větší opotřebení motoru, nebo při spalování směsí při akceleračním režimu se část alkoholu úplně nespálí

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator