Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Ethanol E85
Darja
21.08.2012 21:38 - Re: Ethanol E85
99
ajejejeje... než se poženete za zázračnou vidinou levného tankování, nižsí potřeby a vyššího výkonu a podobnejch slintů, věnujte trochu pozornosti..


Ano, má vyšší oktanové číslo než běžný benzín, a proto se může vůz zdát svižnější.
Ethanol je méně výhřevný než benzín. Je potřeba více zápalné směsi pro vyprodukování stejné práce. Proto se při jízdě na ethanol může zvýšit spotřeba 5-15%, i když je to směs 85% bezvodného lihu - bioethanolu a 15% benzínu Natural 95.

Nedoporučuje se tankovat E85 do aut bez úprav. Úprava motorů spočívá namontováním řídící jednotky, která prodlužuje dobu vstřiku a řídí složení směsi paliva. Pokud budete jezdit bez úpravy, chudá směs zapříčiní zvýšení teploty na válci a modří již vědí, že to motor bude bolet.
Pokud chcete šetřit, mixujte to 3:1 (benzín:e85), pak po pár ndržích se dá 50:50 u nepřestavěných aut, ale i přesto je doporučena úprava.

Dále studené starty... v zimě rozhodně nenechávejte dlouho stát auto, kde máte natankován E85, protože bioethanol není tak stabilní jako benzín, má silnou slučitelnost s vodou. Součástí úpravy je taky právě řešení studených startů bohatší směsí.

No.. a bacha na starý pekáče a starý palivový trubky, vono to taky trochu čistí a může se stát, že někde začne E85 téct ven

A! Protože většina benzínových C5 (všechny generace) nemají palivový filtr (vyjma exportu do východní Evropy), doporučuji jej dobastlit...

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator