Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Ztráta údajů PC a přeladění rádia po vypnutí klíčku
Roozena
14.08.2012 09:16 - Re: Ztráta údajů PC a přeladění rádia po vypnutí klíčku
99
Tony_Z napsal(a):
Nastavení BIOSu základní desky u PC se ti také vymaže po vyndání baterky (i když EEPROM jako taková se tam již léta nepoužívá.)

Takže rádio po odpojení baterie nedrží... Alespoň u C5 I rozhodně ne.


No vzdut písu, ze je to volovina, aby si rádio pamatovalo presety i po odpojení napájení. Techicky to možné samozřejmě je - jak se tu uvádělo- EEPROM, ale technicky jednodušší je použít RWM, která samozřejmě potřebuje napájení refresh, nicméně technika zápisu a přepisu je jednodušší. proto se také dočané info - např.denní počítadlo km do EEPROM neukládá a po výpadku napájení modulu zmizne. Pokud si rádio v C5I pamatuje presety, tak jedině za cenu značně odlišné konstrukce, v čemž nevydím ani účel ani výhodu.
K výpadkům v záznamu RWM může dojít i ve velice krátkodobém přerušení napájení, což se může projevit příkladně při startování, kdy je pokles napětí u ne zcela perfektního akumulátoru značný (může padnout až k 6V) Pokud budeš mít aku v pořádku, tak bych se zaměřil na stabilní napájecí okruh (nikoli klíčkový). Jestliže se ztrácí údaje, tak se tenhle okruh bude z nějakých příčin přerušovat. Nemělo by být složité to dát do kupy.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator