Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Informace pro cesty do zahraničí, rady ap.
vilous
30.07.2012 12:27 - Re: Informace pro cesty do zahraničí, rady ap.
99
Projel jsem 2000 km po Itálii (bez cesty z ČR) a upadla mi čelist. Byl jsem tam vícekrát, ale naposledy 2004. Byl jsem zvyklý, že když jedu v obci 75, tak mi metr za zadkem kvílí fiatík a když to jde, tak mne stovkou předjede. Též jsem byl zvyklý, že na dvouproudé silnici předjíždějí z obou směrů najednou a zázrakem se vše nějak poskládá.
Tomu je konec - takovou změnu národní mentality jsem nezažil. Na rovné silnici se plazí klidně i 70... Naopak já jsem byl ten, kdo chvátá a furt někoho předjížděl. Na dálnici vysloveně málokdo jede na povolené hranici, spíš lidi z D nabo NL. Prý jim se zavedením eura nějak nasadili velké pokuty nebo šetří na pohonných hmotách - no byl to fakt velká změna.
Další kapitola - kamiony (to je stále stejné). Na dálnici se 2 pruhy NIKDO nepředjíždí. Jel jsem berennerskou dálnicí i před 6 ráno, kdy osobáci v Itálii nejezdí - levý pruh zcela prázdný, nikomu by to tedy nevadilo, ale NIKDO ze souvislé kolony kamionů nevybočil. Jistě to někomu jede víc než jinému (kór do kopců na Brenneru), ale nikoho nenapadne předjíždět. U nás asi bude potřeba pár řidičů náklaďáků pověsit za žebro na mýtnou bránu. Aby bylo jasno - jejich práci jim nezávidím a jsem konzumentem jimi přepravovaného zboží - ale když neotravují jinde, tak proč u nás?? Nějakou masivní účast dopravní policie jsem tam neviděl. Díky tomu je tam úžasná plynulost a tedy propustnost. Po tříproudé páteřní dálnici Terst - Milano je permanentně nařezáno, ale pravý pruh kamionů jede kolem 100, prostřední autobusy a malé osobáky kolem 110 a levý 130 a všechno úžasně odsejpá.
Za celý pobyt jsem nezažil jedinou nebezpečnou situaci, ani nějaké prudší brždění.

Ještě k autu - kromě dálnic jsem byl i 5x přes 2000 m, často jsem řadil i na 1. ڞasné je, že teploměr vody se nehne ani o milimetr, u benzín vectra jsem měl z teploměru mávátko. Celková spotřeba 6,8 v 5 lidech se soustavnou klimatizací. Jen mi pil krev A sloupek řidiče, při levé vracečce je kulové vidět a při míjení busu v takové zatáčce je to zážitek. Ale to je obdobné o mnohých současných aut.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator