alesak1188
|
16.07.2012 15:18 -
Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II
|
|

|
Ahojte, vzhledem k tomu e se mi na servis dostane hodně dovezených Focusů právě 1,6Hdi se ádeturbo a příčinou je jednoznačně to sítko v dutém roubu z bloku motoru. Vůbec nezáleí na tlaku oleje do turba, ale mnoství průtoku, jeliko je to jediná kapalina co to turbo chladí a s tím sítkem (i novým) je mnoství prostě nedostatečné a to se před tím sítkem jetě nenahromadil karbon, kterého je v těchto motorech dosti a příčinou jsou moc velké teploty a olej se přepaluje. Proto jedině bez sítka a olej 5W-50 a několik tecchto motorů u najezdily přes 20000km a turbo stále drí. Proč píu 20tis. ? Protoe v německu, odkud byly ty auta dotaený, podle faktur ze servisů, na jednom měnili dokonce turba celkem tři v intervalu 400km , včetně olejového čerpadla a vdycky tam ty hovada dali to zasraxx sítko . Take to ve finále vzdali a majitel to radi prodal.
olin12 napsal(a): Problém turba citroen 1.6hdi- před sedmi dny dolo k zadření turba. Při rozebrání a výměně jsem nael v hlavní přívodní hadici mazání v dolním roubu na bloku motoru malé sítko, které bylo zaneené a neprůchodné. Zajímal by mě vá názor na odstranění sítka, popřípadě zanechání. Bylo mi řečeno, e u motorů, které mají najeto přes 200 000 můe dojít k zaneení opakovaně a tím k opětnému zadření turba. Dřívě jsem vlastnil Opel Omega 2,5td a ádné sítko tam nebylo. Najeto 400 000 a turbo bylo bez problému. |
| |
| |