Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Spotřeba - všeobecně
jruze
10.07.2012 11:47 - Re: Spotřeba - všeobecně
U??vate?
TomasT napsal(a):
Pokud brzdíš motorem, tak ale nepojedeš 2km z kopce pořád 100, ale po 300 metrech tam mᚠ80 a musíš se zase rozjíždět.
Pro mě je primární udržovat stabilní rychlost - a dosáhnout toho s minimální spotřebou.
Při brzdění motorem z mírného kopce nedokážu splnit tu základní podmínku - udržet rychlost, takže to, že je spotřeba "0" je mi na nic, když musím pořád přidávat plyn (= manuální náhrada tempomatu).
Samozřejmě u vás v horách se na to můžeš koukat jinak, kopce jsou prudší, je potřeba brzdit, ale pro mě platí to co píšu.
Teď jsem měřil délku úseku který jezdím "na neutrál" na I/3 při klesání od Miličína do Votic - dle mapy.cz je to souvislých 6,5km - při zařazené rychlosti bych z toho bez přidávání plynu ujel tak max. třetinu.

Stačí lehce přidat a spotřeba se pohybuje okolo 1.l do kopce si nepatrně uberu - takže ho nevyjedu třeba z původní rychlosti 120Km,ale třeba ve 100Km a tím mi nevyletí mom. spotřeba a tím se dostávám na tu mou průměrku, které nikdo nechce věřit (a nejezdím nějak pomalu)
Ale asi je to odvozeno od stavu a výkonu motoru,od stavu palivové soustavy(hlavně vstřiků)-čím výkonější motor tím méně ho potřebuješ krmit v zátěži - proto se u silných motorů tolik neprojevuje rozdíl spotřeby.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator