Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: 7" display
Roozena
25.06.2012 08:08 - LED blinkry - zadní světla - C5 III
99
Páč mi z nějakého prapodivného důvodu už 2x odešli žárovky v zadních blinkrech, taxem se rozhodl nahradit vlákno polovodičem. žárovky nejsou nahazené žádnýmy LED napodobenimami klasických žárovek, páč a jsem viděl cokoliv na toto téma, tak to svítilo vždy na prd a z důvodu intenzity, nebo mizerného rozvodu světla.
Za náhradu žárovky jsem použil 10W LED s vyzařovacím úhlem 120 Gr. LED je na tenkém chladiči (cca5mm) z nějakýho starýho chipsetu. páč je celá sestava celkem tenká, tak se vejde bez jakýchkoliv úprav těla světlometu, či základny mezi základnu a parabolu. Napájení je vyřešeno naletováním kabílků na rozvody v základně. Do cesty je ještě seriově vřazen výkonový odpor 1,8 Ohm/5W kvůli utopení přepětí palubního napětí (cca 14V) na což LED obyčejně reaguje velmi rychlým zamáváním. Celeý proces je bez problému revezibilní a výměna za obyč žárovky je dílem chvilky.
Palubní detekce prasklých žárovek neregistruje nic mimo toleranci, tudíž netřeba užívat přizpůsobovacích odporových zátěží. Chladiče se ohřejí až za nějakých 5min blikání na cca 40 Gr, což není absolutně mimo normu (účinnost LED je bohužel ještě dost pod 100% )
Páč sem to předělával ve stavu dechberoucí nasranosti - právě dílem absence žárovek do blinkrů (který jsem chtl původně jen vyměnit), taxem to ani neměl čas a chu fotit (někdy se k tomu dostanu)
časově práce s dobrým vybavením a materiálem po ruce - cca 60min souhrně pro obě lampy
Výsledek je dle mého názoru minimálně srovnatelný s původním stavem ( ne-li lepší ato zejména v jasové oblasti) Blinkr je samozřejmě díky okamžité reakci LED "zřetelnější"
Nákuk zde -

.link.

točil sem to při normálnim denním osvětlení, aby byla patrná intenzita v běžné situaci

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator