Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Výměna výbojek - přední xenonová světla
RimmerCZ
31.05.2012 11:24 - Re: Výměna výbojek - přední xenonová světla
U??vate?
Prispeju trosku zkusenosti:

Oddelaval jsem ze svetlometu skla, protoze jsem mel vnitrek hodne zapraseny.
K tomu - doporucuji odriznout nozem, nebo lepe pajkou horni cast te cerne drazky, ve ktere je sklo ulozeno a pak staci podebrat nozem a odlepit sklo od torza svetla. Prace tak na hodinku +-. Delal jsem to, ale tak, ze jsem se snazil to vysprtat nozem to lepidlo z te drazky a bohuzel pri paceni ven mi to sklo prasklo. Takze urcite odrezat radeji ten cerny plast okolo i s tim lepidlem (neni tam az tak potreba, dulezite je nechat tam ty zacvaky). Pak to jde celkem dobre sundat. Pri nasazeni zpet staci zatesnit silikonem nebo necim podobnym.

Ted k veci - jeliko jsem potreboval teda to sklo, tak jsem shanel svetlomet, ale xenonovy je sakra drahy. Napadlo me porovnat sklo s obyc svetlometem a vypadaly, ze jsou stejne. Takze jsem ho sehnal za tisicovku, sundal sklo a vysledek je ze:

sklo je u obou svetlometu shodne (C5 I generace)

torzo svetlometu je temer shodne (pouze chybi veci kolem xenonu automaticke naklapeni apod.) vcetne tech uzaviracich vicek

reflektory jsou rozdilne (jinak ulozeni obrysky, jiny tvar odraznych ploch atp.)
chromova ozdoba s reflektorem pro blinkr je stejna

Snad to nekomu pomuze, kdyby mel rozbity xenon svetlomet, ale mel v pohode ten vnitrek, tak staci sehnat svetlomet zarovkovy a pouzit z toho veci na opravu/repasi toho svetlometu.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator