Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Kdo kde potkal hajzla
vilous
15.05.2012 14:48 - Re: Kdo kde potkal hajzla
99
Já jsem vcelku nepochopil, v čem spočívalo to hajzlovství v minulém příspěvku. Jestli to chápu, tak si radar VYNUCOVAL jakousi dobrou vůli, kterou mu druhá strana neposkytla. Od toho jde o dobrou vůli, že není povinná. Osobně mi řidiči vynucující si od ostaních slušnost dost lezou na nervy, protože slušnost to není právě od nich.
Ohledně propustnosti a bezpečnosti provozu jde vždy o riskantní věc. Kdyby třeba všichni na kruháku dali přednost vjíždějícím, tak se kruhák za pár vteřin zastaví. Ono ty předpisy mají logiku. Proto kruhák není žádný zip. No a riskantnost nemusím opisovat - dokud si obě strany nejsou JISTÉ, že si dokonale rozumí, co hodlají dělat, tak jde o ústa a předpisy mají vždy přednost. Radar vlastně říká, že kdo pokyne rukou má na kruháku přednost - to jsem nějak v předpisech nenašel.
Nyní bych čekal příspěvek na Xantia klubu od majitele A.8866, že se mu nějaký magor s C5 nacpal bez varování na kruháku před čumák, jen tak tak uhnul.
No a hlavně ten, kdo o nějakou laskavost žádá, musí mít jasnou reakci, že je mu laskavost poskytnuta - obvykle citelné snížení rychlosti a pokynutí rukou. Dokud tento zpětný signál nemá, tak jde o obyčejné nebezpečné porušení předpisů. Ale všechny výše popsané úkony byly jednostrané od radara, oční kontakt je jasný, druhý řidič se vyděsil, kdo mu tam leze.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator