vilous
|
15.05.2012 14:48 -
Re: Kdo kde potkal hajzla
|
|

|
Já jsem vcelku nepochopil, v čem spočívalo to hajzlovství v minulém příspěvku. Jestli to chápu, tak si radar VYNUCOVAL jakousi dobrou vůli, kterou mu druhá strana neposkytla. Od toho jde o dobrou vůli, e není povinná. Osobně mi řidiči vynucující si od ostaních slunost dost lezou na nervy, protoe slunost to není právě od nich.
Ohledně propustnosti a bezpečnosti provozu jde vdy o riskantní věc. Kdyby třeba vichni na kruháku dali přednost vjídějícím, tak se kruhák za pár vteřin zastaví. Ono ty předpisy mají logiku. Proto kruhák není ádný zip. No a riskantnost nemusím opisovat - dokud si obě strany nejsou JISTÉ, e si dokonale rozumí, co hodlají dělat, tak jde o ústa a předpisy mají vdy přednost. Radar vlastně říká, e kdo pokyne rukou má na kruháku přednost - to jsem nějak v předpisech nenael.
Nyní bych čekal příspěvek na Xantia klubu od majitele A.8866, e se mu nějaký magor s C5 nacpal bez varování na kruháku před čumák, jen tak tak uhnul.
No a hlavně ten, kdo o nějakou laskavost ádá, musí mít jasnou reakci, e je mu laskavost poskytnuta - obvykle citelné sníení rychlosti a pokynutí rukou. Dokud tento zpětný signál nemá, tak jde o obyčejné nebezpečné poruení předpisů. Ale vechny výe popsané úkony byly jednostrané od radara, oční kontakt je jasný, druhý řidič se vyděsil, kdo mu tam leze. |
| |
| |