Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Z M1 na osobní
JirkaŘ
27.03.2012 16:31 - Re: Z M1 na osobní
99
V Září 2009 (22.9.2009) jsem auto zakoupil v Citroenu v Orlové a stal jsem se jeho 2. majitelem. Původně auto bylo provozováno v zahradnictví - tedy kategorie N1. Mluvil jsem s ředitelem pobočky Citroenu v Orlové a ten mě upozornil na skutečnost, že nově platí, že můžu jezdit bez přepážky. Ta již byla jen demontována a složená v kufru. Na technické prohlídce, v zahraničí ani při silniční kontrole jsem nikdy problém neměl.
Jezdím tak už skoro 3 roky. Je to v souladu s článkem, který jsem nyní našel zde:
.link.

Na mě se vztahuje 1. postup ze dvou možných : "máte dvě možnosti.
Můžete mřížku prostě jen odstranit a ponechat vozidlo v kategorii N1, nebo svůj užitkový ťkombíkŤ či terénní vůz přestavbou změnit zpět na osobní vůz zařazený do kategorie M1. K tomu ovšem musíte dostát několika podmínkám, zejména musí být splněna nerovnost mezi hmotností nákladu a posádky daná pro osobní vozidla.
Pokud zvolíte jednodušší cestu pouhého odstranění překážky s ponecháním vozu v kategorii N1, pak není nutné podnikat žádné další kroky."

Ještě další doplnění a odkaz: vozidlo kategorie N1, které konstrukcí vychází z osobního automobilu kategorie M1, nemusí být vybaveno přepážkou, a to dokonce ani v případě, že bylo s přepážkou schváleno do provozu. Demontហpřepážky v takovém případě nepředstavuje přestavbu vozidla, lze ji provést bez jakéhokoliv úředního souhlasu, avšak zařazení vozidla do kategorie N1 zůstává nadále zachováno.
.link.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator