Hanz 397
|
25.03.2012 23:51 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
|

|
Tak kdy spotřeba veobecně,tak přispěju jedním příběhem o milém překvapení spotřebou . Minulý pátek jsem za naí Xsaru Picasso 1,6i připojil přívěs o hmotnosti cca 450kg a vydal se do Prahy pro podlahové palubky. Xsarka není ádný silák a navíc má natočeno hezkých 240000km,tak jsem nečekal ádný zázrak,ale... Nemám na ní dálniční známku,take na dálnici jsem najel a v ve Zdibech a hned jsem sjel na pumpu,kde se vdycky stavuju na kafe. Tam jsem jen tak z legrace procvakl BC a koukám-jízda ve dvou lidech s tím drobečkem na kouli,docela svině a 6,4 l/100km. To není patné,říkám si... Poté jsem pokračoval směr Pha. Celou Argentinskou a na sjezd z magistrály na ikov jsem poskakoval na 1. asi tak hodinu a něco!!! Tam mi dokonce chvílema zazlobil i volnoběh. Kdy jsem dorazil na místo,spotřeba u tak hezká nebyla- 8,1. Naloil jsem cca 900kg palubek a vydal se směrem k domovu. Cesta u neutíkala,jako opačným směrem,v některých kopcích,o kterých jsem do té doby díky C5 ani nevěděl,e vlastně kopci vůbec jsou,jsem myslel,e budu muset vystoupit a jít tlačit. To podřazování někdy a na dvojku bylo deprimující. Nicméně jsem svůj náklad dovezl úspěně a bez problémů domů a kdy jsem po zastavení na zahradě s očekáváním nejhorího opět procvakal BC,byl jsem úplně mimo z toho,co jsem tam viděl- konečná celková spotřeba byla 7,1 l/100km,přičem průměrná rychlost činila 54km/h. Připomínám,e v autě sedělo 160kg ivé váhy,za ním na kouli bylo zavěeno nejdřív 450kg a pak bez mála 1350kg a e ten den byl první z těch teplých,take skoro celou cestu běela klima... |
| |
| |