Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Zvuk parkovacího asistenta
Roozena
19.03.2012 08:08 - Zvuk parkovacího asistenta
99
jen postřeh, který se možná bude někomu hodit - Vemu to trochu v kontextu.
Dělal jsem přestavbu muziky, takže šlo origo rádio ven, tudíž, dle dostupných info bych přišel o akustickou signalizaci park. asistenta. naštěstí se dělají CAN interface, které krom převodu signálů ovládání radia z volantu do neseriového rádia umí i "vydestilovat" signály parkáče a poslt je do repro a to vč. lokalizace. Funguje to báječně... Nicméně - o weekendu jsem (možná trochu předčasně) nasadil letnáky a jsa si vědom totoho, že je nutné povolit měření tlaku v pneu jsem si jen tak cvičně načet chyby a helemese... chyba komunkace s rádiem - no bode ne, když tam neni a na podzim v tom ajfru kolem montáže jsem ho zapoměl zakázat. Učiním tak, a hotové vybavené... jaké bylo mé překvapení posléze, když jsem při parkování zjistil, že krom původních repro pípá nově i akustická signalizace ve volantu...
čili - zde inženýři v PSA mysleli i na zadní kolečka a je zde možnost zachovat akustickou signalizaci parkáče i při absenci CANového rádia (rt4/5). Signál sice nebude přirozeně rozdělen do reproduktorů, čili nebude možná zvuková lokalizace, ale vem to čert - bude slyšet a to je 95% úspěchu.
Veškeré další funkce se dají v pohodě ovládat z volantu (Nastavní systému), takže výměna rádia opravdu není žádný zásadní trouble a není nutné pořizovat držší CAN interface s pípáním - stačí prostý na převod ovládacích pokynů do rádia, případně s funkcí dimming a ignition, alei tyhle signály se dají najít na svorkovnici BSI.
čili celkově - gute nachricht...

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator