Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Dejte si na to pozor!!! Nemusíte pít a přece Vás policie vytrestá....
duff74
13.03.2012 16:42 - Re: Dejte si na to pozor!!! Nemusíte pít a přece Vás policie vytrestá....
99
Celý článek mi připadá jako "msta" za to, že si někdo dovolil zastavit zastavit pana redaktora a ještě po něm něco chtít. Trochu jsem do toho dělal a neumíte si představit, jakých zhovadilostí jsou lidi schopní a novináři tuplem. Vlastně mě ani nepřekvapuje, že polovina článku není až tak pravda, ale u novinářů už jsem si zvykl a jsem rád, že už jsem jinde...

1. Drtivá většina policistů na silnici jsou situací u PČR tak znechuceni, že si každý odstojí tu svou stojku (ano, většinou tam nestojí o své vůli, ale proto, že musí od - do a neví jestli je někdo netočí na kameru. A už jejich nadřízený, nebo nějaký novinář) a rychle pryč. Fin. ohodnocení je bídné, každý se o ně otře, takže proč?

2. Kde vzali to, že se za pokuty v dnešní době dávají odměny? Možná tak u M욝áků, kde jdou vybrané prachy do rozpočtu města, potažmo na jejich mzdy. Proto se s tím taky nemažou a výše jejich pokut je oproti PČR rozdílná. PČR vybere pokuty a všechny jdou do rozpočtu státu a ten je např. ve výplatní den sociálek odevzdá těm "potřebným". Takže se do toho nikdo bůhvíjak nehrne. Druhá věc je ta, že se systém u PČR zvrhnul v čárkový systém, který byl sice vždycky, ale teď je to unikum. Takže ne, že odměny, ale za to, že nepřineseš stanovenou kvótu pokut, tak si potrestaný, a už finančně, nebo jinak. Vždycky se něco najde. Osobně jsem kvóty neplnil dle představ nadř., tak mi bylo řečeno, že mám nadměrně vyvinuto sociální cítění a měl bych si hledat práci jinde. Nějak se zapomíná, na to, že policista není soustružník (nic proti nim), který když si smyslí, tak vysoustruží o x matic navíc. Hasiči si taky nezakládají požáry, aby na ně mohli vyjet a naplnili tak statistiku. Další věc, je že o výši pokuty sice rozhoduje policista, ale ve skutečnosti má striktně přikázáno (samozřejmě ústně), jak ohodnotit jaký přestupek. Za nedodržení přichází trest. Třeba teď letí telefonování za jízdy je za 1000,- a pásy taky. To, že si chytil pachatele někde v chatě moc nikoho nezajímá. Navíc nikde v článku nezaznělo (myslím si, že schválně, v opačném případě je autor hlupák a neví co píše), že pokud vše odmítnete, tak přestupek putuje do správního řízení na magistrát, který určí pokutu, která NEMUSÍ být automaticky ta nejvyšší a hlavně už to nemá s PČR nic společného. PČR alkohol na místě blokově řešit NESMÍ! A tou Amerikou bych se taky moc neoháněl. Všichni by z Ameriky chtěli jen to dobré, ale udělat sil. kontrolu po americkém způsobu tady, tak je to to poslední co ten policista v uniformě udělal. To by bylo stížností! A u PČR existuje presumpce viny.


3. Na sil. kontrolu je vždy důvod a dovolím si říct, že pokud bude policista chtít, tak vám na autě vždycky něco najde. Nepamatuju si v mém okolí, že by někdo někoho hnal na odběr bez předchozí pozitivní DZ. A pokud už nadýchám (záleží na množství), tak bych byl proti sobě, kdybych na tu krev nejel. Ono všechno chvíli trvá a hladina v krvi veselé klesá. pokud jsem samozřejmě před hoďkou neexnul flašku vodky. Jinak platí co napsal Tony_Z, že pokud víte, že je toho přes promili, tak vše odmítnout i za cenu vysokého flastru, ale s čistým rejstříkem.


Omlouvám se délku příspěvku, ale je mi z těch novinářů, politiků, celebrit, apod. floutků, kteří si myslí, že si všechno vyřvou (viz redaktor z Novy, kterému si dovolili naměřit v obci tuším 70 Km/h) na tyčku, tak jsem se nechal unést. Už to nedělám 5 let, tak se možná něco změnilo, ale jak to tak vidím, tak spíš k horšímu

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator