Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Problematika a funkce EGR
felix81
28.02.2012 22:46 - Re: Problematika a funkce EGR
99
jogcar napsal(a):
Alx, to som slusne napisal
Felix - 5.7l cca
c5vyskov - no koment - pristup 10 rocneho decka.

Tak hele ty chytrolíne ekologickej až budeš jezdit za 5l na 100km jako moje stará s 303 000km 2.1TD se zaslepeným EGRem, tak začni něco povídat, ale nejdřív začni trochu přemejšlet než něco vypustíš na klávesnici.
Já těch zplodin do ovzduší vypustím méně než ty. Ty vypustíš 5,7l zplodin já 5l zplodin na 100Km. To že je tvoje auto vybavené FAPem EGRem a jinou vymožeností ještě neznamená že při tvé spotřebě paliva ty sajrajty se do ovzduší nedostanou. Něco ti zůstane ve FAPu kterej až se ti ucpe tak ho nechᚠvypláchnout a ty saze se stejně ven dostanou.
A to nemluvím o tom že výroba rádoby ekologických vozů stojí spoustu energie, materiálu a stejně po pár letech už ekologické nejsou. Rozhodně pro mě je ekologičtější když támhle nějakej vesničan má v provozu a ve vlastnictví 30let staré dieselové "piáno" s milionek km na tacháku, protože on si nekupuje každejch 5 let jinou popelnici a nepodporuje se neustále zvyšující výrobu osobních vozů a tím i větší zátěž na přírodu. Proto i já hodlám (když se mi nenaskytne "piáno") přes budoucí odpor úřadů a ekologů udržet mé úsporné XMo v provozu co nejdéle.
jogcare rozhodně to od tebe nebyl konstruktivní příspěvek. Vem si příklad z jumepa, Mikry, Hanze a jiných.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator