Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Automatická převodovka AL4 v C5 I/II
C5stepan
14.11.2011 18:07 - Re: Automatická převodovka AL4 v C5 I/II
99
fousek napsal(a):
Ahoj zdravim všechny a jako úplně čerstvý majitel C5 Break s AL4, bych se rád zeptal všech majitelů, kteří mají ve své C5ce právě tuto převodovku (melo by to byt v naftach mimo 2,2 HDi a benzinech mimo 3L V6). Bohužel odpověď jsem nikde nenašel a tak prosím vás. Tedy:
pokud jedu s autem po rovince nebo z kopce a dam nohu z plynu (čekal bych jako u všech mých předešlých amerik), že automat vyřadí a dá jakoby neutrál a auto dojíždí ... Tady se však neutrál nezařadí a auto zacne brzdit motorem a postupně podřazovat. Klidná jízda se tak pomalu mění v přískoky. Je takové chovaní nornální? Je to vlastnost? Dělá vám to taky tak? Nebo je to první známka, že se v převodovce neco děje? (Jinak byla nedávno - předchozí majitel - v autorizovaném servisu na repasi asi za 60 tKc - v servisu potvrzeno.) Nicméně ani v autorizovaném servisu jsem nedostal žádnou uspokojivou odpověd, jak se má tato převodovka chovat. Předem dík za daždou zkušenost.

Jistěže se něco děje! Automat nesmí skákat ani nahoru ani dolů. Tvoje převodovka je zřejmě z těch, o nichž servisáci hovoří, že olej v nich je "na věčné časy". Ameriky a Trabanti jezdí z kopce na neutrál, u C5 to nezkoušej, zničíš si Al4. Zkusil's sekvenční řazení? Nahoru - dolů? Ani při něm by nemělo auto poskakovat. Ve Tvém případě bych zajel co nejdříve do servisu (CCCA).

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator