Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

 

 Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: C5 1.6 HDi
Lulina
05.07.2011 22:13 - Re: C5 1.6 HDi
99
jruze napsal(a):
K tomu by se spíš mněli vyjádřit lidé kteří tato auta mají např. ,,Lulina" TAXI a mám za to že spokojenost a jiní . (všeobecně známo že na TAXI auta trpí daleko víc než běžně používaná)

Tak já tedy, velmi opatrně, všeobecně, neškodně, k věci a pokoušeje se nikoho ani pírkem nedotknout, abych opět neskončil v najkově stoupě, vstupuji do diskuze.
1,6 mám déle než dva roky, najel s ní cca 70000 km, převážně ve městě s příšernými ulicemi. Můj Fanyn má teď odhadem něco kolem 240t km (tachometrově 189t). Před pár dny měněny spojka, setrvák, rozvody, řemenice a nějaké drobnosti, vše bylo ještě originál. Loni jsem měnil tyčky řízení (už se mi tam zase něco ozývá), průběžně spousty žárovek a ještě nějaké ptákoviny, které jsou na každém autě (např. nyní baterku, byla rovněž ještě originál). Stát jsem zůstal pouze jednou, když se v palivovém filtru deformoval jakýsi bazmek a Fanyn odmítl jet dál, největší fušku dalo na to přijít, ale jinak lapálie.
Spotřebu mám dle počítače momentálně 5,3, v reálu to je cca 5,8.
Jako taxikáři mi nejvíc lezl na nervy "economy mode" a pískání nezapnutých pásů, oboje vyřešeno k všeobecné spokojenosti. Já jsem celkově s tímhle autem, potažmo motorem spokojen, plní to, co jsem od něj očekával (především relativně nízké provozní náklady a ticho uvnitř auta). Výkon a chování motoru mi vyhovuje, nejsem totiž žádný "střelec" a vyznávám klidnou a bezpečnou jízdu. Pokud mám porovnat tenhle motor s mými předchozími, tak jeho spolehlivost není zatím ani lepší , ani horší než u např. 3,0L benzínu (Nissan Maxima) nebo 2,5L TDI (Audi A6) i když pokud bych měl vsázet, který z nich dojede nejdál, bude to Nissánek. Každý motor má nějaké mouchy a časy nesmrtelných Mercedesů 124 jsou bohužel nenávratně pryč. Rovněž přiznávám, že v některých situacích mi chybí výkon mých předchozích vozů, ale
není to nic zásadního.
Závěrem bych chtěl vyjádřit souhlas s názorem Jumepa, že tenhle motor není stavěný na velkou nálož a nikdo od něj nemůže čekat půl mega km bez poruchy. Jako ideálního majitele vidím muže, staršího 60-ti let, emeritního úředníka nosícího klobouk, jenž vyjíždí každou sobotu do Kauflandu.
Já, přestože jsem s ním spokojen a obdivuji jeho výdrž, už do něj podruhé nepůjdu a pokud zůstanu věrný
značce i povolání, bude můj příští citronek mít jinou motorizaci.

  
Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  


Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator